1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 4 YILIN PLANLAMASI
4 YILIN PLANLAMASI

4 YILIN PLANLAMASI

Şahap Aşıkoğlu, KKTC turizmindeki büyümenin topluma yansıması için yerli istihdama ağırlık verilmesi gerektiğini belirtti:

A+A-

Şahap Aşıkoğlu, KKTC turizmindeki büyümenin topluma yansıması için yerli istihdama ağırlık verilmesi gerektiğini belirtti:

Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu, Ada TV’de katıldığı programda, ülkenin lokomotif sektörü durumundaki turizm alanında yaşanan sıkıntılar ve bunların çözümüne yönelik atılan adımları anlattı.
Kuzey Kıbrıs’ın, tatil amaçlı tercih edilme nedenlerinin başında “merak” konusunun geldiğini söyleyen Aşıkoğlu, bunun da son 4 yıldır Avrupa da yapılan tanıtım çalışmalardan kaynaklandığını söyledi. Tanıtım çalışmalarının yoğunlaşması ile birlikte, Kuzey Kıbrıs’ın turistte merak uyandıran bir ülke konumuna geçtiğini belirten Aşıkoğlu, turizmde sürdürülebilir bir politika uygulanması durumunda başarının daha da artacağını aktardı. Aşıkoğlu, turizm sektörünün halkla kaynaşmayı sağlaması gerektiğine vurgu yaparak, sektördeki büyümenin vatandaşa da yansıması gerektiğinin altını çizdi. Otellerde, tüm uğraşlarına rağmen KKTC vatandaşı çalıştırılmasını sağlayamadıklarını açıklayan Aşıkoğlu, son zamanlarda 3-4 bin kişilik bir istihdam olanağı yaratılmasına rağmen bu rakamın içinde çalıştırılan yerli işçi sayısının yüzde onlara bile ulaşmadığını savundu. Turizm bakanlığı olarak geçmiş dönemlerde bir çok proje ortaya koyduklarını ama hayata geçirilemediğini dile getiren Aşıkoğlu, bunun en somut örneğini de turizm master planının yasallaşmasına rağmen fakat para ayrılmaması olarak gösterdi.


4 YILIN PLANLAMASI
KKTC’de, önümüzdeki 4 yılın planlamasında kültürün önemli bir yere sahip olduğunu kaydeden Aşıkoğlu, kültürel faaliyetlerden zevk alan turiste bu alanda alternatif sunmak zorunda olduklarını ve çalışmaların bu yönde olacağını ifade etti. Festivallerin, uluslararası standartlarda ve daha iyi düşünülmüş olarak organize edilmesi gerekliliği üzerinde duran Aşıkoğlu, dışarıdan hizmet alımına gidilmesi sonucu verimliliğin artacağına inandığını belirtti.

 

TRAFİKTE EĞİTİM ŞART
Aşıkoğlu, geçtiğimiz gün yaşanan ve ülkeyi derinden etkileyen iki ölümlü trafik kazası ve bunların etkileri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Aşıkoğlu ilkokuldan başlayarak trafik konusunda eğitimlerin yoğun bir şekilde verilmesi gerekliliği üzerinde durdu. Trafikte bilinçlenmenin önemine değinen Aşıkoğlu, gerek yolların alt yapı eksikliği ve bununla birlikte birçok etkenin kazalara neden olduğunu ifade etti ve cezaların artırılmasının da yeterli olmayacağını kaydetti.

Starkıbrıs

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.