1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 4 ZANLI MAHKEMEYE ÇIKARILDI!
4 ZANLI MAHKEMEYE ÇIKARILDI!

4 ZANLI MAHKEMEYE ÇIKARILDI!

Hüseyin Kurt adlı işçinin yaşamını kaybettiği iş kazasıyla ilgili...

A+A-

Girne’de önceki gün meydana gelen ve Hüseyin Kurt adlı işçinin yaşamını kaybettiği iş kazasıyla ilgili tutuklanan 4 zanlı Girne’de yargıç huzuruna çıkarıldı.

Meselenin tahkikat sorumlusu, müfettiş muavini Umut Demir yapımı devam etmekte olan müteahhitliğini 8 Construction’un üstlendiği inşaatta, Çalışma Dairesi müfettişinin rapor hazırladığını belirterek, raporda, yaşamını kaybeden işçinin, kişisel koruması olmadan, ayağında terliklerle ve baretsiz olarak çalıştığının tespit edildiğini dile getirdi.

Olayla ilgili tahkikatın tamamlandığını ve zanlıların serbest kalmaları halinde tahkikata bu aşamada etki edemeyeceğini dile getiren tahkikat sorumlusu, zanlıların uygun bir kefalete bağlanarak, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasını istedi.
Zanlıların Avukatı Serhan Çınar da, zanlıların haklarındaki ihmal iddiaları ve iş sağlığı ve güvenliği yasasına aykırı hareket suçlamalarını kabul etmediklerini belirtti.

Girne Kaza Mahkemesi yargıcı Meltem Dündar da zanlıların, tüm seyahat belgesi kimlik ve pasaportlarına el konularak, yurtdışına çıkış
yasağı getirilmesi, 15 günde bir Girne Merkez Karakolu’na ispatı vücutta bulunmaları ve KKTC vatandaşı 1’er kefilin 150’şer bin Türk liralık kefalet senedi imzalaması karşılığında, teminata bağlanarak, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmaları emrini verdi.
Teminat şartlarını yerine getiren zanlılar, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı..

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.