1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 40 BİN LİRAYA KURTULDU
40 BİN LİRAYA KURTULDU

40 BİN LİRAYA KURTULDU

40 bin liraya kurtuldu

A+A-

DAÜ’den 57 bin 916 TL miktarındaki parayı sahtekarlıkla temin etmekle suçlanan Hakan Çayırgan 14 günlük soruşturmanın ardından teminata bağlandı

Hüseyin ÇİÇEK
Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde 2014 yılında 57 bin 916 TL parayı sahtekarlıkla temin ettiği, 2015 yılında ise 106 bin TL parayı aynı yolla temin etmeye teşebbüs ettiği iddia edilen Hakan Çayırgan ile konu suçlarda kendisine yardım ettiği öne sürülen Timur Ercan Bodi 14 günlük soruşturmanın ardından dün teminat maksatlı mahkeme huzuruna çıkarıldı. Mahkeme tarafından 40 bin TL nakdi kefalet ödemesi şartı ile serbest bırakılmasına karar verilen Hakan Çayırgan, konu miktarı ödeyerek serbest kaldı.

Tutukluluklarını gerektirecek bir durum yok
Mahkemeye meseleyi anımsatan Adli Şube’de görevli polis memuru Gökhan Yıldırım, zanlıların 2014 ve 2015 yıllarında Gazimağusa’da meydana gelen resmi evrak sahteleme ve tedavüle sürme suçları ile ilgili methaldar olduklarını söyledi.
Soruşturmanın henüz tamamlanmadığını ancak zanlıların tutukluluğunu gerektirecek safhanın sona erdiğini belirten Yıldırım, zanlıların mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Sağlamer: Resmi evrak değil
Zanlı avukatları talebe itiraz etmezken, zanlı 2 Timur Ercan Bodi’nin avukatı Batur Sağlamer, evrakın resmi evrak olmadığını iddia etti.

Huzurundaki şahadet ve beyanları değerlendiren Yargıç Banu Soyer, zanlı 1 Hakan Çayırgan’ın KKTC vatandaşı olmaması ve KKTC’de yerleşik olmaması nedeni ile zanlıları ayrı teminat şartlarına bağlamanın daha uygun olacağı kanaatine vardı.

Zanlı 2 Timur Can Bodi’nin 5 bin TL nakdi kefalet ödemesi ve lehine KKTC vatandaşı bir kefilin 50 bin TL’lik kefalet senedi imza etmesi şartı ile serbest bırakılmasına karar verildi. Zanlı 1 Hakan Çayırgan’ın 40 bin TL nakdi kefalet ödemesi ve lehine KKTC vatandaşı bir kefilin 50 bin TL’lik kefalet senedi imza etmesi şartı ile serbest bırakılmasına emir verdi. Soyer ayrıca Çayırgan’ın haftada 2 gün en yakın polis karakoluna ıspat-ı vücutta bulunması yönünde emir verdi.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.