1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 40 EURO’YA 5 PAKET UYUŞTURUCU
40 EURO’YA 5 PAKET UYUŞTURUCU

40 EURO’YA 5 PAKET UYUŞTURUCU

40 Euro’ya 5 paket uyuşturucu

A+A-

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’ne bağlı polis ekiplerinin Lefkoşa’da düzenlediği operasyonda uyuşturucu madde alış verişi yaptığı tespit edilen Alper Baran Tutucu, Ümit Şahin ve Cemaliye Cankadı tutuklandı
Nadire BAHADİ

Lefkoşa’da daha 10 gün önce polis aracına çarpıp kaçtığı esnada yakalanan ve polis soruşturması sırasında Tatlısu’daki evinde uyuşturucu bulunarak tutuklanan Alper Baran Tutucu bu kez de beraberindeki Ümit Şahin ve kız arkadaşı Cemaliye Cankadı ile uyuşturucu alışverişi sırasında yakalandı. Her 3 zanlı da dün Kanunsuz uyuşturucu madde alma, verme ve tasarruf suçlamaları ile ilgili olarak Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı. Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda suçüstü tespit edilen zanlılar hakkında soruşturma maksatlı 2 gün tutukluluk süresi temin edilirken, zanlı Alper Baran Tutucu’nun tasarrufunda bulunan 4 paket Hint Keneviri türü uyuşturucu madde emare olarak alındı.
Polisi görünce kaçmaya çalıştılar

Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis çavuşu Mehmet Bayram mahkemede İddia Makamı tanığı olarak ifade sundu. 16 Eylül tarihinde Narkotik tarafından düzenlenen operasyonda zanlı Cemaliye Cankadı’nın kullanımındaki araç içerisinde bulunan zanlı Alper Baran Tutucu ve Ümit Şahin’in polisi görmeleri üzerine kaçmaya çalıştıkları esnada yakalandıklarını açıkladı. Zanlıların üzerinde yapılan aramada Alper Baran Tutucu’nun giydiği şortun cebinde 4 ayrı paket içinde yaklaşık 4 gram Hint Keneviri türü uyuşturucu madde bulunup emare alındığını belirtti.
40 Euro karşılığında 5 paket uyuşturucu

Polis çavuşu Mehmet Bayram ifadesinin devamında zanlılardan yapılan soruşturmada zanlı Alper Baran Tutucu’nun söz konusu uyuşturucu maddeleri Lefkoşa’dan bir şahıstan 40 Euro karşılığında 5 paket olarak satın aldığının ve Tutucu’nun uyuşturucu maddelerden 1 paketini içtiğinin öğrenildiğini kaydetti. Polis çavuşu Bayram zanlı Cemaliye Cankadı’nın polise ifade vermediğini, zanlı Alper Baran Tutucu ve Ümit Şahin’in ise kan örneği vermeyi kabul etmediğini açıkladı.
Polis: Zanlı Tutucu 10 gündür polis gözetiminde

Zanlı Alper Baran Tutucu’nun uyuşturucu maddeleri aldığını söylediği şahsın kim olduğunun araştırıldığını ifade eden polis çavuşu, söz konusu uyuşturucu maddelerin 5 paket değil daha fazla olduğunun düşünüldüğünü söyledi. Alper Baran Tutucu’nun en son polis tarafından yakalanmasından bu yana 10 günden beri polis gözetiminde olduğunu söyleyen Mehmet Bayram, zanlının Girne ve Lefkoşa bölgesinde ciddi şekilde uyuşturucu satışı yaptığı yönünde çok sayıda ihbar alındığını kaydetti. Tatil nedeni ile emare alınan uyuşturucu madde ve uyuşturucu maddeleri muhafaza da kullanılan paketlerin Devlet Kimya Laboratuarı ve parmak izi incelemesine gönderilemediğini ifade eden Bayram, soruşturmanın selameti açısından zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Zanlı Tutucu: Uyuşturucu içmeyince tehlikeli olurum

Polis çavuşu Mehmet Bayram’ın ifadesinin ardından mahkemede söz hakkı tanınan zanlılar talep edilen tutukluluk süresine itiraz ettiler. Zanlı Alper Baran Tutucu cebinde uyuşturucu madde olduğunu mahkemede itiraf ederken zanlı Ümit Şahin ile Cemaliye Cankadı ise suçla alakaları olmadığını iddia etti. Zanlı Alper Baran Tutucu uyuşturucu satıcısı değil içici olduğunu iddia ederek uyuşturucu kullanmadığı zaman tehlikeli olduğunu söyledi. Bütün hayatı boyunca pek çok kez tedavi gördüğünü ancak tedavinin etki etmediğini dile getirdi. Defalarca ülkeden kaçmayı düşündüğünü ifade eden zanlı Tutucu, ancak teminat koşulları gereği kimliğinin kendisinde olmadığı için kaçamadığını söyledi.
2 gün tutuklu kalacaklar

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Zehra Bilgeç, mahkemede aktarılan ifade ve beyanları değerlendirerek cürümün ciddiyeti ışığında soruşturmanın salim bir şekilde yürütülebilmesi için polisin süreye ihtiyacı olduğu hususunda bulgu yaptı. Yargıç Bilgeç tüm zanlıların 2 gün daha poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.