1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. '40 YIL SONRA BİR İLK'
'40 YIL SONRA BİR İLK'

'40 YIL SONRA BİR İLK'

40 yıl sonra bir ilke imza attı.

A+A-

'Hunger Games: Catching Fire' filmi gişede elde ettiği başarıyla 40 yıl sonra bir ilke imza attı.

 

Suzanne Collins’in aynı adlı roman serisinden sinemaya uyarlanan 'Hunger Games' (Açlık Oyunları) filminin ikinci bölümü 'Catching Fire', ABD’de elde ettiği gişe başarısıyla tarih yazdı.

Film, 414 milyon dolar hasılat rakamına ulaşarak sadece Iron Man 3’ü (409 milyon dolar) geride bırakmakla kalmadı. 'Katniss' karakterini canlandıran Jennifer Lawrence’ın rol aldığı film, 40 yıl sonra ilk kez bir kadın başrolün olduğu yapım olarak önemli bir gişe rekoru kırdı.

Daha önce bu başarıya yaklaşan Barbara Streisand’ın rol aldığı 1968 yapımı 'Funny Girl' ve 1973 yapımı bir korku klasiği 'The Exorcist' filmleri oldu. Günümüze daha yakın 'Avatar', 'Harry Potter serisi ve 'Titanic' filmleri her ne kadar kadın başrolleri barındırsa da erkek karakterlerin ön planda olduğu belirtiliyor. Ancak 'Hunger Games' serisinde seyirci, kahraman olma yolunda ilerleyen Katniss Everdeen’in hikayesini takip ediyor.

Toplamda 847 milyon dolar hasıltan yapan film, Box Office Türkiye’nin verilerine göre Türkiye’de 860 bin seyirci tarafından izlendi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.