1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 40 YIL SONRA YENİDEN ALEVKAYASINDA...
40 YIL SONRA YENİDEN ALEVKAYASINDA...

40 YIL SONRA YENİDEN ALEVKAYASINDA...

40 YIL SONRA YENİDEN ALEVKAYASINDA...

A+A-

1974 yılında Güney’den Kuzey’e göç eden ve Alevkayası’nda geçen yıl düzenledikleri piknikte 40 yıl aradan sonra bir araya gelen “Susuzlular” ikinci kez 12 Ekim’de yine Alevkayası’nda düzenleyecekleri piknikte buluşacaklar.

Susuzlular köyü sakinleri, gazetemize yaptığı açıklamada, genç ve özellikle yaşlıları da bu piknikte görmek istediklerini, pikniğe gidecek olan Susuzluların yanlarında, yaşamını yitirmiş olan aile büyüklerinin fotoğraflarını da götürmelerini istedi.

Sözlerini unutmadılar

1974 öncesi Baf’ın Susuz köyünde yaşayan ve Kuzey’e göç eden Susuzlular, 40 yıl aradan sonra ilk kez 29 Eylül 2013 tarihinde Alevkayası’nda düzenlenen piknikte bir araya gelmişti.

Susuzluların yıllar sonra düzenlenen piknik buluşmasında heyecan, mutluluk ve gözyaşı vardı.
Adanın dört bir yanına göç sonrası yerleşen Susuzlular, yılların özlemini mutluluk gözyaşları ile ıslattıkları piknikte gidermişti.

Piknikte bir süre sohbet edip, eski günleri yad eden Susuzlular, daha sonra Kıbrıs oyun havaları eşliğinde oyunlar oynayıp, şarkılar söylemiş, adeta felekten bir gün çalmışlardı.

Susuzlular, geçen yıl ki buluşmasında artık her yıl bir araya gelmek için birbirleri ile sözleşmiş hatta tüm Güney’den göçmen olarak KKTC’ye gelenlere de aynı tavsiyede bulunmuşlardı.

Susuzlular, sözlerini unutmadı ve ikinci kez bir araya gelmek için 12 Ekim’de yine Alevkayası’nda piknik organize etti.

Havadis

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.