1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “40 YILDA ULAŞILAN NOKTA....”
“40 YILDA ULAŞILAN NOKTA....”

“40 YILDA ULAŞILAN NOKTA....”

Kıbrıs Türk halkının ulaştığı noktanın, geleceğe ümit ve güvenle bakmak için yeterli

A+A-

 

“40 YILDA ULAŞILAN NOKTA GELECEĞE ÜMİT VE GÜVENLE BAKMAK İÇİN YETERLİ”

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, 20 Temmuz 1974 Barış Harekatı’nın ardından geçen 40 yılda Anavatan Türkiye’nin yaşamsal desteği ve yardımlarıyla Kıbrıs Türk halkının ulaştığı noktanın, geleceğe ümit ve güvenle bakmak için yeterli neden oluşturduğunu ifade etti.

Bakırcı, Barış ve Özgürlük Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, Kıbrıs Türkü’nü özgürlüğüne kavuşturan 20 Temmuz 1974 Mutlu Barış Harekatı’nın 40. yıldönümünü, Anavatan Türkiye’nin yaşamsal desteği ve güvencesi altında, KKTC topraklarında huzur ve güven içerisinde kutladıklarını belirtti.

20 Temmuz 1974’ün Kıbrıs Türk halkının onurlu varoluş mücadelesinde önemli bir dönüm noktası olduğunu ifade eden Bakırcı, Ada’yı Yunanistan’a bağlamak ve Kıbrıs Türklerini tahakküm altına almak amacıyla Atina’daki Yunan Cuntası’nın gerçekleştirdiği 15 Temmuz darbesinin ardından Anavatan Türkiye’nin, uluslararası antlaşmalara dayanan meşru müdahale hakkını kullanarak Enosis’i engellediğini, Kıbrıs’ta kan akıtılmasını önlediğini ve Ada’ya kalıcı bir barış ve huzur getirdiğini anlattı.

“Kıbrıs Türk halkı geçmişte maruz bırakıldığı insanlık dışı saldırı ve katliamlara rağmen Kıbrıs’ta iki halkın siyasi eşitliğini, iki kesimliliği ve Türkiye’nin fiili ve etkin garantisini içeren kapsamlı bir çözüme yönelik yapıcı vizyonunu sürdürmekte ve aynı yapıcı yaklaşımın Güney Kıbrıs’taki komşuları tarafından da sergilenmesini beklemektedir” diyen Hamit Bakırcı, Kıbrıs Türk gençliğinin 20 Temmuz’un anlam ve önemini iyice idrak ederek geleceğe güvenle bakması gerektiğini kaydetti.

Bakırcı, geride kalan 40 yılda Anavatan Türkiye’nin yaşamsal desteği ve yardımlarıyla Kıbrıs Türk halkının ulaştığı noktanın, geleceğe ümit ve güvenle bakmaları için yeterli neden oluşturduğunu ifade ederek, şehitleri rahmetle andı, gazileri saygıyla selamladı ve Türkiye Cumhuriyeti ile kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlılık duygularını ifade etti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.