1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 400 ÖĞRENCİSİYLE HASPOLAT İLAHİYAT’A TAŞINIYOR!
400 ÖĞRENCİSİYLE HASPOLAT İLAHİYAT’A TAŞINIYOR!

400 ÖĞRENCİSİYLE HASPOLAT İLAHİYAT’A TAŞINIYOR!

Bayraktar, 400 öğrencisiyle Haspolat İlahiyat’a taşınıyor!

A+A-

Güvenlik nedeniyle eğitimin durduğu Bayraktar Ortaokulu, bugünden itibaren eğitime Haspolat İlahiyat Koleji’nde devam edecek.

Kanal SİM’de yayınlanan Öğlen Postası’nda Meyil Adakul Elektrikçi’nin sorularını yanıtlayan KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, okulda eğitime devam edilemeyeceğinin ortaya çıktığını belirtti, Bakanlık ile yapılan ortak anlaşma metni ile Bayraktar Ortaokulu'nda bulunan 400 öğrenci ve öğretmenlerinin bugünden itibaren eğitime Haspolat İlahiyat Koleji'nde devam edeceğinin kararını aldıklarını söyledi.

Gökçebel: “Bir yıl önce uyarmıştık…”

Bayraktar Ortaokulu ile ilgili bir yıl önce sendikanın çeşitli uyarılarda bulunduğunu da ifade eden Gökçebel, bakanlığın uyarılar üzerine okula mühendisler gönderdiğini fakat birilerinin suç işleyerek orada eğitime devam edilmesine olanak sağladığını savundu.
Gökçebel, Bayraktar’ın 400 öğrencisinin de taşınmasıyla İlahiyat Koleji’nde sayının 1000’in üzerine çıkacağına ve kaos yaşanacağına işaret ederken, bu aşamada da yapılabilecek en iyi seçeneğin bu olduğunu belirtti.

Bayraktar Ortaokulu 2016- 2017 ders yılına hazırlanacak…

Gökçebel, Eğitim Bakanlığı ile yaptıkları anlaşma metni ile Bayraktar Ortaokulu öğrencilerinin yılsonuna kadar eğitime Haspolat İlahiyat Koleji'nde devam edeceğini fakat yine yapılan anlaşma ile Bayraktar Ortaokulu'nda kullanılamaz olan binaların yıkılarak yeniden yapılacağını, yapılmadığı takdirde ise yeni eğitim yılında sendika olarak çok ciddi bir tavır alınacağını söyledi.

Otobüs şikretleri ile konuşulacak, çocuklar taşınacak...

Taşımacılık, müfredat, çalışma alanı gibi konularda da sıkıntıların yaşanabileceğine dikkat çeken Tahir Gökçebel, “Taşımacılıkta otobüsler ile konuşuluyor. Çocuklar direk olarak Haspolat’a taşınacak. Sıkıntılar çıkacak elbet ama bu kararı almak zorundaydık. 1200 öğrenci ayni okulda olacak. Alan sıkıntısı da doğacaktır. Öğretmenler, veliler eminiz ki sıkıntılar yaşayacaktır. Ama çocuklarımızı eğitimsiz bırakamazdık” şeklinde konuştu.

Yenidüzen

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.