1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 400 yıl sonra bulundu
400 yıl sonra bulundu

400 yıl sonra bulundu

Ünlü yazar 400 yıl sonra bulundu

A+A-

İspanya'da adli tıp uzmanları, ülke edebiyatının en ünlü eserlerinden "Don Kişot"un yazarı Miguel de Cervantes'in mezarının yaklaşık 400 yıl sonra bulunduğunu açıkladı.

İspanya’da ve edebiyat dünyasında büyük heyacan yaratan bu haber üzerine harekete geçen arkeologlar yazarın bulunduğu Madrid’deki Trinitarian Manastırı’nda kazı çalışmalarına başladı.

 
 
 

Ünlü yazar Cervantes ve karısı Catalina de Salazar’ın cesetlerinin 1698 – 1730 tarihlerinde inşa edilen Trinitarian Manastırı’na gömüldüğü kayıtlara düşmüştü.

Adli tıp uzmanlarının Cervantes’in kemikleri üzerine yaptıkları ilk çalışmalarda mezarın ve kemiklerin ünlü yazara ait olduğu açıklandı.Yaklaşık 30 araştırmacıdan oluşan bir heyet, mezarın tam yerini belirlemek için kızılötesi kameralar, üç boyutlu tarama cihazları ve özel radarlar kullandı.

Miguel Cervantes İspanya’da 2. Felipe’nin kral olduğu dönemde Marquesa adlı bir kadırga ile Lepanto (İnebahtı) Körfezinde yapılan İnebahtı Deniz Savaşı'nda Osmanlı donanmasına karşı savaşmış ve aldığı bir top güllesi ile sol elini kaybetmişti. Daha sonra Osmanlılar tarafından tutsak edilen Cervantes, 1575-1580 yılları arasında Cezayir'de esir olarak yaşamıştı.

Uzmanlar yaşamının sonlarına doğru kaleme aldığı ünlü eseri Don Quijote (Don Kişot)'u hapishanede yazdığını belirtirler. Ülkemizdede büyük ilgi gören Don Kişot kitabı dünyanın en çok okunan eserlerinden biridir ve 38 dile çevrilmiştir. Bu eser hâlâ dünyanın en çok okunan romanları arasında gösterilmektedir. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.