1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 41 YILDIR BİTMEYEN KIBRIS SORUNUNA MANTIKLI VE UZLAŞICI BİR ÇÖZÜM
41 YILDIR BİTMEYEN KIBRIS SORUNUNA MANTIKLI VE UZLAŞICI BİR ÇÖZÜM

41 YILDIR BİTMEYEN KIBRIS SORUNUNA MANTIKLI VE UZLAŞICI BİR ÇÖZÜM

41 yıldır bitmeyen Kıbrıs sorununa mantıklı ve uzlaşıcı bir çözüm

A+A-

Sivil toplum örgütleri 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımlıyorlar.

MÜCAHİT KOMUTANLARI DERNEĞİ

Mücahit Komutanları Derneği Başkanı Gözkamaş Ergüneş, mesajında, Kıbrıs Türk halkının kazanılmış haklarını gasp etmeyecek onurlu bir anlaşma olana kadar, Cumhuriyeti koruyacaklarını, dıştan gelecek tüm baskılara karşı olacaklarını, verilen mücadeleyi unutturmayacaklarını belirterek,  şehitlere Allah’tan rahmet diledi.

Ergüneş, Kıbrıs Türk halkının, Varoluş Mücadelesi Önderi Dr. Fazıl Küçük ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’la birlikte verdiği mücadelenin sonucu olan KKTC’de barış ve huzur içerisinde yaşayan mücahit Kıbrıs Türk halkının, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri ve Güvenlik Kuvvetleri mensuplarının 15 Kasım Cumhuriyet Bayramlarını kutladı.

GENÇLİK HAREKETİ DERNEĞİ

Kıbrıs Türk Gençlik Hareketi Derneği,  mesajında, 41 yıldır bitmeyen Kıbrıs sorununa mantıklı ve uzlaşıcı bir çözümden yana olduğunu bildirdi.

Dernek Genel Sekreteri İlhan Demir,  Kıbrıs'ta bir daha 1974 öncesine dönmeyecek şekilde kalıcı barışa, iki bölgeli, iki toplumlu federal bir Kıbrıs’a hazır olduklarını kaydetti.

Demir, Adada kalıcı barışa yanaşmak istemeyen Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin yıllardır Kıbrıs sorununda zamana oynamayı tercih ettiğini ifade etti.

Federal Kıbrıs’a ulaşılamaması halinde BM’ye ambargonun kaldırılması ve tanınma talebinde bulunulması gerektiğini kaydeden Demir, “Kıbrıs Türk Gençlik Hareketi Derneği adına canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha yad ediyor, KKTC’nin 32.yıl Cumhuriyet Bayramını yürekten kutluyoruz” ifadelerini kullandı.

EMEKLİ MÜCAHİTLER DERNEĞİ

Emekli Mücahitler Derneği Başkanı Mehmet Salih Direktör, Devlete sahip çıkılmasının kolay olmasının, adil olmaktan, kanaatkâr olmaktan, sürtüşmelerden uzak durmaktan, ne istediğini tam olarak bilmekten, kişisel kararlardan önce halk için kararlar almaktan, herkesin birbirine saygı göstermesinden ve sahip olduklarına özen gösterilmesinden geçtiğini kaydetti.

Direktör Dernek Yönetim Kurulu adına yayınladığı 15 Kasım mesajında, “Bu nedenle biz Anavatanla birlikte hareket edilmesi gerekliliğini devamlı olarak vurgulamakta olup birlik ve beraberlik çağrıları yapmaktayız” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.