1. HABERLER

  2. SPOR

  3. 42 YILLIK HASRET BTTİ
42 YILLIK HASRET BTTİ

42 YILLIK HASRET BTTİ

42 Yıllık Hasret Bitti

A+A-

Pepsi Kıbrıs Kupası finalinde dün akşam Atatürk Stadı’nda Yenicami’yi 3-1’lik skorla mağlup eden Lefke kupaya uzanan taraf oldu. Lefke taraftarlarının yoğun ilgi gösterdiği karşılaşma sonunda Menekşe beyazlılar büyük bir sevinç yaşadı. En son 1971 – 1972 sezonunda bu kupaya uzanan Lefke, 42 yıl sonra kupayı kazanmanın başarısını yaşadı. Lefke’ye galibiyeti getiren golleri Kasım Tağman (2) ve Sherman kaydetti. Yenicami’nin tek sayısı Cedric’ten geldi.

Önemli anlar
2’nci dakikada Smart kaleyi karşıdan gören bir pozisonda sert vururken top kaleci Ali Duvarcı’da kaldı.
5’inci dakikada gelişen Yenicami atağında kaleci Mehmet topu alabilecek pozisyonda Cedric’in müdahalesi ile topu elinden kaçırırken kaleye giden topu Aykut çizgiden çıkardı.
34’üncü dakikada Peter’in pası ile yay üzerinde buluşan Cedric’in vuruşu yandan dışarı gitti.
38’inci dakikada Lefke kontra atağında Serhan’ın müdahalesi ile Smart yerde kalınca Lefke kaleyi karşıdan gören pozisyonda serbest vuruş kazandı. Kasım’ın kullandığı vuruş yandan dışarı gitti.

Kasım’dan 2 gol
44’üncü dakikada Yenicami savunması arkasına atılan topa Kasım hareketlendi. Ceza alanı içerisinde topu kafası ile önüne almak isteyen Kasım’a Ali’nin müdahalesi sonrası hakem Mehmet Malek penaltı noktasını gösterdi. Posizyon sonrası Ali Duvarcı sarı kart görürken penaltıyı kullanan Kasım dakikalar 45’i gösterdiğinde takımını öne geçirdi: 0-1
Maçın ilk devresi 1-0 Lefke üstünlüğü ile tamamlanırken ikinci devreye de hızlı başlayan Lefke oldu. Dakikalar 46’yı gösterdiğinde İbrahim Çıdamlı’nın geriye attığı pas ile savunma arkasına sarkan Kasım buluştu. Kasım karşı karşıya pozisyonda yerden topu ağlara göndererek takımını 2 farklı üstünlüğe taşıdı ve Çıdamlı’nın hatalı pasını iyi değerlendirdi: 0-2

Sherman farkı üçe çıkardı
58’inci dakikada Lefke’nin üçüncü golü geldi. Kasım’ın pası ile savunma arkasına bu kez Sherman sarktı ve aşırma vuruşla farkı üçe çıkardı: 0-3
74’üncü dakikada Yenicami orta sahasındaki boşluktan yararlanan Aziz ceza alanı önüne kadar sürdü ve vurdu. Topu Ali Duvarcı kurtardı.

Cedric’in golü yetmedi
84’üncü dakikada Lefke ceza alanı içerisinde oluşan karambolde Cedric röveşata vuruşla topu ağlara göndererek farkı 2’ye indirdi: 1-3
88’inci dakikada uzun pasta yay üzerinde topla buluşan Cedric göğsü ile kontrol ederek vole vurdu, top üst direğe çarparak çizginin önüne vurdu ve oyun alanına geri döndü. Maçta 3 dakikalık bölümde de gol olmayınca Lefke kupayı kazanan taraf oldu.

Efsaneler unutulmadı
Final maçı sonrasında düzenlenen ödül töreninde iki takımın efsane isimleri unutulmadı. Yenicami’den Enver Emin ve Lefke’de Mazlum Mercan’a birer plaket takdim edildi. Maçı yöneten hakemlere plaketlerini 2’nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat verdi. Maçta mağlup olan Yenicami’ye madalyalarını Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ve Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit verdi. Kupa şampiyonu Lefke’ye kupa ve madalyalarını Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu tarafından verildi.

YD

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.