1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 44 YILSONRA HAYATA DÖNDÜ
44 YILSONRA HAYATA DÖNDÜ

44 YILSONRA HAYATA DÖNDÜ

44 yıl sonra hayata döndü

A+A-

25 yaşında hapise giren Otis Johnson tam 44 yıl sonra cezasını tamamlayıp serbest bırakıldı. 69 yaşındaki Johnson dışarıdaki yeni hayatı, dev ekranları, akıllı telefonları ve yiyecekleri tanıyamadığını söyledi

1-607.jpg

ABD’nin New York kentinde yaşayan Otis Johnson 25 yaşındayken ‘adam öldürmek’ suçundan hüküm giydi. Hayatının 44 yılını hapiste geçiren Johnson 69 yaşında hapisten çıktığındaysa gördüklerine inanamadı. 1970’li yıllarının dünyasıyla bugün arasındaki farkı anlayamayan Johnson, “Evet bir şeylerin değiştiğini biliyordum.

1161549_b5f8872d5d848602f0a141823c395237.jpg

Gazetelerde gördüğüm, ‘Twitter’ denen şeyin ne olduğunu anlamaya çalıştım. Gardiyanlara sordum. O yanında taşıdıkları bilgisayarları da gördüm ama dışarıyı bu denli değişik bulacağımı tahmin edemezdim” dedi. Yemekler, ekranlar, ışıklar’ Al Jazeera Amerika’nın röportaj aldığı Johnson, insanların çok değiştiğini söylüyor.

5-062.jpg

“Birbirlerine bakmıyorlar, konuşmuyorlar, sorunuza cevap vermiyorlar, o küçük ekranlara gömülmüşler. Gençlerin saygısızlığı ve umursamazlığı da beni çok etkiledi” diyen Johnson, “Hapiste en çok yemekleri özlerdim. En sevdiğim restoran kahve dükkanı olmuş. Hamburger ve ızgaraların tadı değişmiş. Metro bizim zamanımızda toprak kokardı. Şimdi ne koktuğunu biliyorsunuz!” şeklinde konuştu.

4-107.jpg

‘Hapise dönmek istemem ama’

Johnson, kendisine “Hapise geri dönmek ister miydiniz?” diyen muhabire, “Hapise dönmek istemezdim ama New York’ta da yaşamak istemiyorum. Çok değişik. Farklı. Sanırım kırsal alana gidip şansımı orada deneyeceğim. Bu kalabalıkta yaşamak benim gibi yaşlı bir adam için çok zor” cevabını verdi. 69 yaşındaki eski yükümlü ailesinden kalan evi satıp, ABD’nin güney eyaletlerinden birine yerleşmeyi planlıyor.

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.