1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. "45 MİLYONA EL KONULACAK"
"45 MİLYONA EL KONULACAK"

"45 MİLYONA EL KONULACAK"

BIÇAKLI: “İŞÇİLERİN İHTİYAT SANDIĞI’NDAKİ 45 MİLYON TL PARASINA HÜKÜMET GİDERAYAK EL KOYUYOR”

A+A-

“DÜNYANIN NERESİNDE KREDİ FAİZİNİ KREDİYİ ALAN TARAF BELİRLER?”

Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (TÜRK-SEN) Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, Ulusal Birlik Partisi (UBP) hükümetinin giderayak işçilerin alın teri karşılığında İhtiyat Sandığı’na yatırılan 45 milyon TL’ye ye el koyacağını savundu.

Bıçaklı, yıllardır devlete ve devlet kurumlarına devlet kefaletiyle yüzde 11 faizle verilen kredilerin bir anda Bakanlar Kurulu kararı ile gayrı yasal olarak yüzde 7.5 faize düşürülmek istendiğini öne sürdü.

Arslan Bıçaklı yazılı açıklamasında, buna paralel olarak İhtiyat Sandığı’nın bu uygulamayla yılda 45 milyon TL kaybı olacağını ifade ederek, “Dünyanın neresinde kredi faizlerini krediyi alan taraf belirler?” diye sordu.

Bıçaklı, bu uygulamanın hayata geçmesi halinde işçilerin mevduatlarına uygulanan yüzde 9 faizin de yüzde 7.5’e düşeceğini iddia etti.

Bıçaklı açıklamasında, “TÜRK-SEN olarak bu uygulamanın yapılmaması için, gerek İhtiyat Sandığı Yönetim Kurulu’nda, gerekse her türlü yasal eylem haklarımızı kullanarak müsaade etmeyeceğimizi ve bu çirkin uygulamayı engellemek için İhtiyat Sandığı’nda parası bulunan tüm işçilerimizi eyleme hazır olmaya davet ederiz” ifadelerine yer verdi.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.