1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 48 SAAT KALA BELİRSİZLİĞE DEVAM!
48 SAAT KALA BELİRSİZLİĞE DEVAM!

48 SAAT KALA BELİRSİZLİĞE DEVAM!

48 saat kala belirsizliğe devam!

A+A-

 

*KTFF’nin KOP’a üyelik konusunda hükümet yetkililerine verdiği 45 günlük süre Cuma günü sona eriyor

Kıbrıslı Türk futbolcuların Türkiye’deki kulüplere bonservis bedeli olmaksızın transferi konusu belirsizliğini korurken, KTFF’nin çözüm konusunda Başbakan Yardımcılığı’na tanıdığı süre cuma günü doluyor.

Son olarak Türkiye Futbol Federasyonu’nun ülkemizde temsiclilik açmak amacıyla FİFA’ya yaptığı ve başta KTFF olmak üzere ülke genelinde tepki çeken başvurusunun reddinin ardından ise sessizlik hakim.

Sürenin dolmasına az bir zaman kala KTFF ise KOP ile görüşmek kararlılığında. Bu hafta içerisinde KOP ile görüşme planları olduğunu ifade eden KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu ise, hükümet yetkilileri ile Türkiye’deki yetkililerin istemeleri halinde transfer ücretleri konusunda çözüm üretebileceklerinin altını çizerek, “Çözmediklerine göre kulüplerin durumu umurlarında değil” dedi.

KTFF’ye bağlı futbol kulüplerinde oynayan Kıbrıslı Türk furbolcuların, Türkiye BAL Ligindeki futbol kulüplerine hiçbir bedel ödenmeden transfer edilmesi sorunun çözümü için spordan sorumlu bakanlık olan Başbakan Yardımcılığı’na tanınan süre bu hafta doluyor.

Şubat ayında gerçekleştirilen KTFF Olağanüstü Genel Kurulu’nda üretilen karar uyarınca, Başbakan Yardımcılığı’nın 27 Mart’a kadar Türkiye Spor Bakanlığı ile görüşerek, soruna bir çözüm bulmaması durumunda ise KTFF’nin Kıbrıs Futbol Federasyonu’na (KOP) üyelik başvurusu gündeme gelecek.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF), KTFF’den habersiz olarak FIFA’ya yaptığı ve içeriğinin transfer konusunda çözüm üretmek olduğu savunulan temsilcilik başvurusunun da, KTFF’nin itirazı sonrası FIFA tarafından reddedilmesinin ardından ise, durum belirsizliğini koruyor.

KOP’la devam

Gelişmelerle ilgili olarak Kıbrıs Postası’na konuşan KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, öncelikle KOP ile KTFF arasındaki görüşmelerin devam ettiğine işaret ederek, üzerinde uzlaşı sağlanan taslak metnin uygulamaya geçebilmesi için de KOP’un son kararının beklendiğinin altını çizdi.

KOP Başkanı ile bu hafta yarın veya 27 Mart Cuma günü bir görüşme gerçekleştirmeyi planladıklarını vurgulayan Sertoğlu, KOP ile nasıl bir yol izleneceğinin sorulması üzerine ise, “KOP’la durum ne olur, zaman gösterecek” ifadelerini kullandı.

“Cumhurbaşkanı davet etti, sorun yoktu”

TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile Cumhurbaşkanlığı’nda gerçekleştirilen görüşme, sonrasında TFF’nin FIFA’ya temsilcilik başvurusu ve bu başvurunun reddi konularındaki soruları da yanıtlayan Sertoğlu, öncelikle Demirören’le Cumhurbaşkanlığı’nda gerçekleştirilen görüşmeden, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun kendisini arayıp, görüşmeye davet emtesiyle haberdar olduğunu anımsattı.

“Beni Cumhurbaşkanı davet etti. Yıldırım Bey’i de herhalde kendisi davet etti. Yıldırım Bey Saray’a gelecek dedi, sen de gel dedi, ben de gittim” şeklinde konuşan Sertoğlu, görüşmede ise hiçbir karar üretilmediğini, iki ülkenin spor bakanlıklarının sorunun çözümü konusunda inisiyatif almasının görüşüldüğünü vurguladı.

Sertoğlu, KTFF’nin tepkisinin Demirören’in Cumhurbaşkanlığı’na davet edilmesiyle ilgili olmadığının da altını çizerek, “Konu FİFA’ya yazdığı yazıyla ilgiliydi. Yoksa Cumhurbaşkanı davet etti, sorun yoktu. Biz FIFA’ya yazdığı yazıyla ilgili tepki koyduk” dedi.

“KOP’la görüşmeleri sonlandırabilirsek, sorun çözülecek”

FIFA’nın TFF’nin temsilcilik talebini reddiyle, bu konunun da kapandığını vurgulayan Sertoğlu, “Bu sorun KKTC ve Türkiye yetkilileri arasında bir anlaşmayala çözümlenebilir mi?” sorusuna karşılık ise, şöyle dedi:

“Görüntü odur ki, çözümü olmayacak, böyle kalacak. Onların bulduğu çözüm TFF’nin temsilciliğiydi, biz de bunu kabul etmedik. Bugüne dek de herhangi bir girişim duymadım. İsteselerdi çözerlerdi. Çözmediklerine göre kulüplerin durumu umurlarında değil. KOP ile görüşmeleri sonlandırabilirsek, bu sorun çözülecek. KOP ile anlaşmaya varmamız durumunda, kimse elini kolunu sallayarak gidemeyecek.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.