1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 4'LÜ KOALİSYON HÜKÜMETİ BUGÜN SON BULUYOR!
4'LÜ KOALİSYON HÜKÜMETİ BUGÜN SON BULUYOR!

4'LÜ KOALİSYON HÜKÜMETİ BUGÜN SON BULUYOR!

Erhürman hükümetin istifasını Cumhurbaşkanı Akıncı’ya sunacak.

A+A-

460 gün süren 4’lü koalisyon hükümeti bugün itibari ile son buluyor. Bugün saat 10’da Başbakan Tufan Erhürman hükümetin istifasını Cumhurbaşkanı Akıncı’ya sunacak. Cumhurbaşkanı Akıncı’nın da teamüller gereği mecliste en çok milletvekiline sahip parti başkanı sıfatı ile yeni hükümeti kurması için UBP Genel 
Başbakanı Ersin Tatar’ı Saray’a davet etmesi bekleniyor. 

2 Şubat 2018’de Başbakan Tufan Erhürman Başbakanlığında CTP-HP-TDP ve DP’nin kurduğu ve tarihte ilk kez dörtlü bir koalisyon hükümeti olarak tarihe geçen 4’lü koalisyon hükümeti, kurulduktan 460 gün sonra yani 1 yıl 3 ay boyunca ülkeyi yönettikten sonra HP’nin hükümetten çekileceğini açıklaması ile birlikte son buldu. 

Hükümet krizine yol açan olaylar ise arazi krizi ile gündeme geldi. Halkın Partisi, Denktaş ailesine kiralandığı idda edilen araziler konusunu Bakanlar Kuruluna taşıdı. Serdar Denktaş bu konuda Bakanlar Kurulunda bu konu hakkında hem hükümet ortaklarına hem Kudret Özersay’a bir dosya verdi. 

Dün verilen dosyası görüşmek üzere HP Parti Meclisini toplantıya çağırdı. Saat 17’de başlayacak HP PM toplantısı öncesi önemli bir gelişme yaşandı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş istifasını açıkladı. 

Serdar Denktaş’ın bu manevrası kafaları karıştırsa da sonucu değiştirmeye yetmedi ve Halkın Partisi 55 Evet oyuna 4 Hayır oyu ile Hükümetten çekilme noktasında karar aldı. Başbakan Erhürman bugün saat 10’da 4’lü koalisyon hükümetinin istifasını Cumhurbaşkanına sunacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.