1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 4’ÜNCÜ BEŞPARMAKLAR KÜLTÜR SANAT GÜNLERİ BAŞLADI
4’ÜNCÜ BEŞPARMAKLAR KÜLTÜR SANAT GÜNLERİ BAŞLADI

4’ÜNCÜ BEŞPARMAKLAR KÜLTÜR SANAT GÜNLERİ BAŞLADI

Çatalköy Belediyesi’nin bu yıl 4’üncüsü düzenlediği “Beşparmaklar Kültür Sanat Günleri” dün başladı.

A+A-

ETKİNLİK BU AKŞAM KIBRISLI TÜRK MODA TASARIMCISI ABDULLAH ÖZTOPRAK’IN LEFKOŞA BELEDİYE ORKESTRASI EŞLİĞİNDE SUNACAĞI ‘ZİNHAR’ ADLI DEFİLEYLE TAMAMLANACAK.

Etkinliklere saat 18:00’de köy girişinden kültür sanat günlerinin gerçekleştirileceği meydana yapılan kortej yürüyüşüyle start verildi.

Bunu Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu’nun yaptığı açılış konuşmaları izledi.

Mersin dallarından oluşan kurdelenin kesilerek etkinliklere start verilmesinden sonra, ilk gösteriyi Çatalköy Belediyesi Küçükler Halka Dansları Topluluğu sundu.

Çatalköy Belediyesi Tiyatro Su’nun  “Beşparmak Dağları Efsanesi”ni sahnelemesinin ardından Osman Bulun ve ekibi gecede Kıbrıs Şarkılarından oluşan bir konser verdi.

İlk gün etkinlikleri, İtalyan ‘Silence’ Tiyatro ekibinin Kıbrıs şarkıları eşliğinde sahnelediği “Beyaz Kanatlı Melekler” adlı oyunla sona erdi.

“Beşparmaklar Kültür Sanat Günleri”nin açılışına, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, Girne Kaymakamı Gürkan Kara, Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu, Çatalköy Muhtarı Raif Görgünel, Arapköy Muhtarı Ali Tüfekçi, bazı milletvekili ve üst düzey yetkililerle çok sayıda yerli ve yabancı katıldı.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu yaptığı konuşmada, Çatalköy Belediyesi’nin düzenlediği Beşparmaklar Kültür Sanat Günleri etkinliğinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, bu tür organizasyonların ülke tanıtımı yanında kültürlerin kaynaşmasında önemli rol oynadığını söyledi.

Bu tür kültür sanat etkinliklerinin, organizasyonlara katılmak üzere yurtdışından gelen yabancılarla dostluklar kurulması bakımından da önem taşıdığını ifade eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, bu organizasyonlar sayesinde ambargolar delinerek KKTC gerçeğinin dış dünyaya en iyi şekilde aktarıldığını kaydetti.

Bu bağlamda bu tür organizasyonlara her zaman destek ve onay verdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Eroğlu, yapılmasında fayda gördükleri etkinliklerin düzenlenmesine devam edilmesini istedi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu etkinliğe katkı koyan sponsorlar olmak üzere herkese teşekkürlerini sundu.

HULUSİOĞLU

Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu ise Kıbrıs Türk Kültürünü yaşatma ve gelecek kuşaklara aktarma amacıyla düzenlemekte oldukları etkinliğin dördüncüsünü gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, etkinlik süresince Kıbrıs’a özgü kültür ve yaşam tarzını en iyi şeklide yansıtmaya çalışacaklarını kaydetti.

Çatalköy Belediyesi 4’üncü Beşparmaklar Kültür Sanat Günleri’nin ülke geneli düzenlenmekte olan festivaller içerisinde Kıbrıs Türk insanını en iyi yansıtan etkinlik olduğuna işaret eden Hulusioğlu, etkinlik süresince geçmişte kullanılan araç-gereç, eşya, giyim ve eşyaların sergileneceğini söyledi.

Hulusioğlu, etkinliğin gerçekleşmesini sağlayan  ana sponsor YDÜ Near East Bank olmak üzere katkı koyan herkese teşekkürlerini sundu.

Etkinliklerde bugün saat 11:00 – 14:00 arasında kahveler önünde serbest resim yarışması, 17:30’da Çatalköy Belediyesi Yıldızlar Halk Dansları Topluluğu gösterisi, 18:30’da Yenierenköy Belediyesi Müzik Grubu’nun ‘Kıbrıs Şarkıları’ konseri, 19:30’da Şinya Kültür Sanat Derneği’nin halk dansları gösterisi yer alacak. Saat 20:00’de ise yarışma ve etkinliklere katkı koyanlara plaket takdimi edilecek.

4’üncü Beşparmaklar Kültü Sanat Günleri, Kıbrıslı Türk Moda Tasarımcısı Abdullah Öztoprak’ın saat 21:30’da Lefkoşa Belediye Orkestrası eşliğinde sunacağı ‘Zinhar’ adlı defileyle tamamlanacak.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.