1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “5 AYLIK BİR ERKEK ÇOCUĞA HAMİLEYDİM”
“5 AYLIK BİR ERKEK ÇOCUĞA HAMİLEYDİM”

“5 AYLIK BİR ERKEK ÇOCUĞA HAMİLEYDİM”

“5 aylık bir erkek çocuğa hamileydim”

A+A-

Kamuoyunun da büyük bir merakla takip ettiği kürtaj davasının dünkü duruşmasına, tanık N.D.'nin iddiaları damga vurdu

Ceren ÖZBİL

Kamuoyunda “kürtaj davası” adıyla bilinen, Ada Hospital’de bazı hamileliklerin yasa dışı sonlandırılmasıyla ilgili 6 sanıklı davaya Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün de devam edilirken, iddia makamı mahkemeye 2 tanık daha dinletti.

İddia makamı dün, Yataklı Tedavi Kurumları Daire Müdürü Katoyan Kobat ile Ada Hospital'de kürtaj olan N.D.’yi tanık kürsüsüne çıkardı.

Mahkeme, tanıkları dinlemeye yarın da devam edecek.

Fatma Şenol’un başkanlığında Yargıç Murat Soytaç ve Yargıç Seran Bensen’den oluşan Girne Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti’nin baktığı “yasadığı kürtaj” davasını, İddia Makamı Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Erdinç Akyener yürütürken, sanık Mehmet Ali Tunçbilek’i Avukat Serhan Çınar, sanık Verda Tunçbilek’i Avukat Mustafa Şener, sanıklar Ayşegül İşbilen ile Taner Okburan’ı Avukat Emre Kadri ile Avukat Ali Hidayet, sanık Fahri Karagözlü’yü Avukat Güneş Menteş ve sanık Rasiha Serdaroğlu’nu Avukat Tahir Seroydaş ile Avukat Ömer Başay temsil etti.

Tanıklardan N. D.'nin "benim bebeğimin hiç bir sağlık sorunu yoktu. Türkiye'deki doktorum sağlıklı bir bebek olduğunu söylemişti. İstemeden aldırdım" iddiaları duruşmaya damgasını vurdu.

Zanlı avukatları N.D.'nin sürpriz bir tanık olduğunu söyleyerek, usulüne uygun tanıtma merasimi yapılmadığını öne sürerek bu tanığın dinlenmesinin ileri bir tarihe alınmasını istedi.

Ancak mahkeme aynı gün dinlenmesi kararını verdi.

N. D.: 5 aylık hamileydim

Antalya'da yaşayan N.D., bu davayı Müge Anlı'nın programında gördüğünü, ardından da internete girerek konuyu araştırdığını söyledi.

Konuyu öğrenmesinin ardından KKTC Savcılığı'nı aradığını ve savcılığın da kendisini polise yönlendirdiğini ifade etti.

Kendisinin bebeğini aldırmak istememesi ve vicdan azabı çekmesi nedeniyle polise ifade vermek istediğini kaydeden N.D., her şeyi o dönemdeki erkek arkadaşının ayarladığını kaydetti.

N.D., erkek arkadaşının Fahri Karagözlü ile görüştüğünü ve kendisine 8 bin TL vererek Ada Hospital'e çocuğunu aldırması için gönderdiğini iddia etti.

Bebeğini 5 aylık hamileyken aldırdığını kaydeden N.D., kendisinin aldırmak istemediğini, ancak erkek arkadaşının baskısı nedeniyle aldırdığını söyledi.

N.D., "bebeği aldırdıktan sonra da erkek arkadaşımla bir kere daha görüşmedim" dedi.

"Ölü değildi, sağlıklı bir bebekti"

Kürtaj için Kıbrıs'a gelmeden önce Türkiye'de de kadın doğum uzmanına gittiğini söyleyen N.D., doktorun kendisine sağlık bir hamileliği olup, bir erkek çocuğu olacağını ifade ettiğini anlattı ve şöyle devam etti:

“Kıbrıs'a ilk gelişim 17 Mart 2014'te oldu. 21 Mart 2014'te ise geri döndüm. Havaalanı'ndan iner iner inmez taksi ile Ada Hospital'e gittim. Zaten, Fahri Bey'in durumdan haberi vardı. Fahri Bey ile görüştüm. İlk önce ultrasonda baktı. Ardından ameliyat için hazırlıklara başlandı.

Ayşegül Hanım ameliyat öncesinde kanımı aldı. Kanım alındıktan sonra ameliyat elbisesini giydim. Ağlamaya başladım. Rasiha Hanım gelip gözyaşlarımı sildi. Ameliyatın kaç saat sürdüğünü bilmiyorum. Hastanede 4 gün kaldım. Ardından Türkiye'ye geri döndüm.

Hastanede kaldığım süre boyunca Verda Hanım, Ayşegül Hanım ve Cemaliye Hanım ile konuşmalarım oldu. Sonra Facebook'tan arkadaş olduk.”

İlk önce tanıdığını, sonra tanımadığını söyledi...

N.D.'ye mahkeme salonunda gördüğü zanlılardan hangisini tanıdığı soruldu ve isimlerini söylemesi istendi.

Verda Tunçbilek, Ayşegül İşbilen, Fahri Karagözlü ve Rasiha Serdaroğlu'nu işaret ederek isimlerini sayan tanık, Serdaroğlu'nun Avukatı Seroydaş'ın kendisine "Anestezi uzmanını hatırlıyor musun" sorunu üzerine ise tanımadığını söyledi.

"Sonlandırma için kuruma başvuru yapılmadı"

Yataklı Tedaviler Kurumu Dairesi Müdürü Katoyan Kobat, Ada Hospital’in açılması için 2013 yılında kuruma başvuru yapıldığını ve gerekli izinlerin verildiğini söyledi.

Kurumun yataklı tedavi kurumlarını, hastaneleri, tüp bebek merkezlerini denetleme yetkisine sahip olduğunu ifade eden Kobat, kürtaj yapılabilmesi için gerekli koşullar hakkında bilgi verdi.

Kobat, yasanın öngördüğü 10 haftadan sonra yapılacak kürtajların kuruma bildirilmesi gerektiğini kaydetti ve ancak acil durumlarda kürtaj yapıldıktan sonra kuruma bilgi verilebileceğini anlattı.

Polisin sorgusu üzerine, Ada Hospital'in sonlandırma için kuruma başvurusu olup olmadığını araştırdığını söyleyen Kobat, yapılan incelemede böyle bir başvuruya rastlamadıklarını belirtti.

Tanığın bu şahadeti üzerine avukatlar, yasaya göre bilgi verilmesi gereken kurumun, Sağlık Dairesi olup ülkede de böyle bir daire bulunmadığını iddia etti.

Kobat, ülkede Sağlık Dairesi'nin karşılığının Yataklı Tedaviler Kurumu olduğunu söyledi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.