1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 5 BİN 850 KARTON SİGARA OLAYI
5 BİN 850 KARTON SİGARA OLAYI

5 BİN 850 KARTON SİGARA OLAYI

Kamera Görüntüleri incelenecek...Soruşturma derinleşiyor;

A+A-

Mağusa’da bir antrepodan gümrüğe beyan edilmeden çıkarılan 5 bin 850 karton sigaranın, bir kısmının 30 Ocak tarihinde Esentepe’de ele geçirilmesiyle ilgili başlatılan soruşturma derinleşti.

 

Mağusa’da bir antrepodan gümrüğe beyan edilmeden çıkarılan 5 bin 850 karton sigaranın, bir kısmının 30 Ocak tarihinde Esentepe’de ele geçirilmesiyle ilgili başlatılan soruşturma derinleşiyor.

Girne Polis Müdürlüğü'ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi tarafından yapılan operasyon sonucu Esentepe’de Ali Karaboya yönetimindeki araçta ele geçirilen 2 bin 600 karton Fisher marka kaçak sigara ile ilgili tutuklanan şoför Ali Karaboya ve antrepodan sigaraların çıkarılmasını sağladığı iddiasıyla tutuklanan depo sahibi Selami Bayır dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Girne Ceza Davaları Yargıcı Gökhan Asafoğulları huzurunda görüşülen davada İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Özlem Tümer ve zanlılar hazır bulundu.

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Esentepe Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Aydın Akçam mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili bulguları aktardı.

Polis memuru Akçam, 30 Ocak’ta zanlı Ali Karaboya’nın kullanımındaki GU 376 plakalı araçta 2 bin 600 karton Fisher marka kaçak sigara ele geçirildiğini söyleyerek, zanlının ‘kanunsuz mal tasarrufu’ suçuyla ilgili tutuklandığını kaydetti.

Zanlının ayni gün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak 3 gün tutukluluk kararının alındığını, ardından da 3 Şubat’ta yeniden mahkemeye çıkarıldığını ve aleyhinde 8 gün tutukluluk kararının alındığını hatırlattı.

Olayla ilgili gözaltına alınan zanlı Selami Bayır’ın ise 5 Şubat’ta Mağusa’da tespit edilerek tutuklandığını belirten Akçam, zanlının 6 Şubat’ta mahkemeye çıkarılarak aleyhine bir gün tutukluluk kararının verildiğini kaydetti.

7 Şubat’ta yeniden mahkemeye çıkarılan zanlının 4 gün daha poliste tutuklu kaldığını ifade eden Akçam, bu süre içerisinde yürütülen tahkikat hakkında bilgi verdi.

Kamera görüntüleri incelenecek
Akçam, soruşturma kapsamında telefon dökümlerinin halen beklendiğini söyledi.

Olayla ilgili Esentepe’de bir süpermarketin kamera kayıtlarının inceleneceğini söyleyen Akçam, Mağusa’da ise bir süpermarketin Serbest Liman çıkışını gösterdiğinin tespit edildiğini ve söz konusu süpermarketin kamera kayıtlarının inceleneceğini ifade etti.

Sağlık Bakanlığı araştırma yapacak
Akçam, olayda kullanılan GU 376 plakalı aracın sahte olduğunu ve  aracın Güney Kıbrıs’a ait olup olmadığının ise tespit edilemediğini dile getirdi.

Sağlık Bakanlığı’nın ele geçirilen sigaraların sağlığa uygun olup olmadığına dair araştırma yapacağını açıklayan Akçam, olayla ilgili aranan şahıslar ve kayıp emarelerin bulunduğuna işaret etti.

“Ciddi sağlık sorunlarım var”
Akçam, meselenin ciddi bir mesele olduğuna dikkat çekerek, zanlıların serbest kalması halinde tahkikatın seyirine etki edeceğini savunarak, zanlıların 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Mahkemede söz alan zanlı Selami Bayır, “sorun çözülecekse 3 günlük tutukluluk talebine itirazım yoktur. Ancak ciddi sağlık sorunlarım vardır. Türkiye’ye gitmem gerekiyor. Acil tedavi olmam şart. Doktor kontrolünden geçmek istiyorum” dedi.

3 gün tutukluluk
Mahkemede aktarılan olgular ışığında Girne Ceza Davaları Yargıcı Gökhan Asafoğulları, her iki zanlının tahkikatın selameti açısından 3 gün daha poliste tutuklu kalmalarına, zanlı Selami Bayır’ın ise sağlık sorunları nedeniyle doktor kontrolünden geçirilmesine emir verdi.

YD

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.