1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 5. CUMHURİYET HALK DANSLARI ŞÖLENİ
5. CUMHURİYET HALK DANSLARI ŞÖLENİ

5. CUMHURİYET HALK DANSLARI ŞÖLENİ

GENÇLİK DAİRESİ’NDE 5. CUMHURİYET HALK DANSLARI ŞÖLENİ İÇİN HALK DANSLARI EĞİTMEN VE DERNEK YÖNETİCİLERİ İLE TOPLANTI YAPILDI

A+A-

Gençlik Dairesi Müdürlüğü, 22-23 Kasım tarihlerinde Lefkoşa Atatük Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek olan 5. Cumhuriyet Halk Dansları Şöleni kapsamında, halk danslarını yürüten tüm merkez, belediye, dernek, kurum ve kuruluşların eğitmen ve yöneticileri ile bir araya geldi.

Gençlik Dairesi Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Gençlik Dairesi Müdürlüğü’nde gerçekleşen toplantıda, Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu, şölen hakkında bilgi vererek eğitmen ve yöneticilerle fikir alışverişinde bulundu.

Amaçlarının, Kıbrıs Türk kültürüne sahip çıkmak ve yaygınlaştırmak olduğunu vurgulayan Eroğlu, 5. Cumhuriyet Halk Dansları Şöleni ile Gençlik Dairesi Gençlik Merkezleri yanısıra tüm dernek ve belediyelerin sahne alarak Kıbrıs Türk kültürünü sergileyeceğini söyledi.

Katılımcılara teşekkür eden Eroğlu, dernekçiliğin zorluklarına da değinerek, vazgeçmeden bu işlerin yürütüldüğünü ve gençlere büyük hizmetler verildiğini vurguladı.

Özellikle köy bölgelerindeki gençlerin birçok aktiviteden uzak kaldığını belirten Eroğlu, Gençlik Dairesi’ne bağlı Gençlik Merkezlerinin köy bölgelerine açıldığını ve oradaki gençlere sosyal aktiviteler yaratıldığını kaydetti.
 
Eroğlu, alttan camia içerisinde yetişen ve daha önceden kendisinin de öğrencisi olan birçok gencin eğitmenlik vasfını yüklendiğini; dernek, belediye gibi kurumlarda bölgelerine sahip çıkarak oradaki gençlere hizmet ettiğini de belirterek bunun mutluluk ve gurur verici olduğunu vurguladı.

Eroğlu, yıllardır Kıbrıs Türk Halk Dansları camiasında yer alan ve toplantıya katılan TDP Girne Milletvekili ve Şinya Kültür Sanat Derneği Başkanı Zeki Çeler’e de halk dansları camiasından Meclis’e vekil girmesi sebebiyle plaket takdim etti.

Eroğlu, halk dansları camiasının ve dernekçiliğin sorun ve zorluklarını iyi bilen Çeler’in, Meclis’te bu konulara eğileceğinden emin olduğunu vurguladı.

Gerçekleşecek Cumhuriyet Şöleni’nde gün ve sıralama ile ilgili kura çekilişi de yapılarak sahne alacak tüm ekiplerin sahne sıraları belirlendi.

Eroğlu, beşincisini gerçekleştirecekleri Cumhuriyet Şöleni’ne halk dansları camiasının gösterdiği ilginin kendilerini mutlu ettiğini ve bu sene de katılımın çok yüksek olacağını vurguladı.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.