1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 5. CUMHURİYET HALK DANSLARI ŞÖLENİ BAŞLADI
5. CUMHURİYET HALK DANSLARI ŞÖLENİ BAŞLADI

5. CUMHURİYET HALK DANSLARI ŞÖLENİ BAŞLADI

Gençlik Dairesi Müdürlüğü, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluş yıldönümü nedeniyle 5. Cumhuriyet Halk Dansları Şöleni düzenledi.

A+A-

OZANOĞLU: “KKTC’NİN DIŞ DÜNYAYA AÇILAN KAPISI HALK DANSLARI”

Gençlik Dairesi Müdürlüğü, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluş yıldönümü nedeniyle 5. Cumhuriyet Halk Dansları Şöleni’ni düzenledi.

Atatürk Spor Salonu’nda dün akşam başlayan şölen bu akşam da sürecek.

Şölende 41 halk dansı ekibinin yanı sıra, Türkiye’den Bursa Namık Kemal Halk Oyunları Derneği (NAKEM), geçtiğimiz dönemde Yetenek Sizsiniz yarışmasına da katılan “Kuzeyin Uşakları”, Sırbistan ve Bulgaristan Varna Dikilitaş Şarkı Grubu da yer aldı.

Şölene, Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu, Türkiye Halk Oyunlar Federasyonu Başkanı Gürhan Ozanoğlu, TC Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Remzi Kaya, TDP Milletvekili Zeki Çeler, DP/UG Milletvekili Zorlu Töre, bazı yetkililer ve halk katıldı.

Şölende, halk dansları ekipleri gösteriler sundu.

EROĞLU

Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu gecede yaptığı konuşmada, cumhuriyetin 30’uncu yılında gerçekleştirilen 5. Cumhuriyet Halk Dansları Şöleni’nde tüm sivil toplum, dernek, kurum ve kuruluşlar ile halk dansları ekiplerinin toplandığını ve kültüre sahip çıkıldığını belirtti.

Etkinliğin hazırlanmasında çalışanlara teşekkür eden Eroğlu, kendilerine güvenip çocuklarını emanet ettikleri için ailelere de teşekkür etti.

Eroğlu, Bulgaristan, Sırbistan ve Anavatan Türkiye’den ekipler geldiğini ve kültürlerin birleştiğini, yeni dostluklar oluştuğunu söyledi.

OZANOĞLU

Türkiye Halk Oyunlar Federasyonu Başkanı Gürhan Ozanoğlu da, Kıbrıs’ta bulunmaktan ve büyük bir organizasyona katılmaktan mutlu olduklarını söyledi.

KKTC’nin dış dünyaya açılan kapısının halk dansları olduğunu belirten Ozanoğlu, buna sahip çıkılmasının önemine işaret etti.

Ozanoğlu, her türlü desteği sağlamaya hazır olduklarını söyledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.