1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 5 EKİM DÜNYA ÖĞRETMENLER GÜNÜ...
5 EKİM DÜNYA ÖĞRETMENLER GÜNÜ...

5 EKİM DÜNYA ÖĞRETMENLER GÜNÜ...

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası’nın (KTÖS), 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlediği program, bugün gerçekleştirilen “Çocuk İstismarı ve İhmali” konulu seminerle başladı.

A+A-

KTÖS’ÜN “5 EKİM DÜNYA ÖĞRETMENLER GÜNÜ PROGRAMI” BUGÜN DÜZENLENEN SEMİNER İLE BAŞLADI

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası’nın (KTÖS), 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlediği program, bugün gerçekleştirilen “Çocuk İstismarı ve İhmali” konulu seminerle başladı.

“Parasız, Bilimsel, Eşit, Demokratik Eğitim” sloganıyla 8 Ekim’e kadar sürecek programda, öğretmenlere yönelik seminer, fotoğraf ve resim sergisi, resepsiyon, öğretmen buluşması ve plaket takdimi gerçekleştirilecek.

KTÖS Lokali’nde bugün düzenlenen “Çocuk İstismarı ve İhmali” konusunun irdelendiği seminere, konuşmacı olarak Çocuk Hakları Uzmanı, Avukat Laden Asilzade ile Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Uzmanı Nihan Koran katıldı.

Uzmanlar, seminerde, öğretmenlere çocuk istismarı, ihmalleri, bunların çocuklar üzerindeki etkileri, istismar ve ihmallerin önlenmesi konularında bilgiler verdi; öğretmenlerle okullarda karşılaştıkları olaylar hakkında sohbet etti.

5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü Programı yarın “5 Ekim ve Öğretmenin Statüsü” konulu programla devam edecek. Yarın saat 15.00’te Lefkoşa AKM’de yer alacak etkinliğe, Prof. Dr. Rıfat Okçabol ile Prof. Dr. Serdar Değirmencioğlu katılacak.

Aynı gün saat 17.00’de AKM’de “2. KTÖS Karma Resim ve Fotoğraf Sergisi” açılacak.

4 Ekim Cuma günü “5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü Resepsiyonu” düzenlenecek. Resepsiyon, KTÖS, KTOEÖS, DAÜ-SEN ve POED’in katılımıyla saat 18.00’de Lefkoşa Ara Bölge Dayanışma Evi’nde yer alacak.

5 Ekim Cumartesi saat 18.30’da Genç TV’de, meslekte 25 yıl hizmet vermiş öğretmenlere plaket verilecek; kokteyl düzenlenecek. Ardından 21.00-24.00 saatleri arasında Genç TV’de canlı yayında “KTÖS Öğretmen Buluşması” etkinliği düzenlenecek.

8 Ekim Salı günü ise son etkinlik saat 15.00’de KTÖS Lokalinde yer alacak. Etkinlikte Doç. Dr. Mesude Atay “Okul Öncesi Eğitimde Yapılan Doğrular ve Yanlışlar” konusunda konferans verecek.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.