1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 5. LEFKE CEVİZ FESTİVALİ YAPILIYOR
5. LEFKE CEVİZ FESTİVALİ YAPILIYOR

5. LEFKE CEVİZ FESTİVALİ YAPILIYOR

Kıbrıs’ın en yeşil kasabası Lefke sizi Çağırıyor;

A+A-

5. Lefke Ceviz Festivali, 31 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında yapılıyor.

Lefke Turizm Derneği’nden verilen bilgiye göre, “‘Kıbrıs’ın en yeşil kasabası Lefke sizi Çağırıyor” sloganıyla gerçekleştirilecek Festival, Lefke Atatürk Parkı’nda 12.00-24.00 saatleri arasında yer alacak.  

Lefke Turizm Derneği öncülüğünde,  Lefke Belediyesi ve Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ), işbirliğinde gerçekleştirilecek Lefke Ceviz Festivali kapsamında, “yerel kültür yanında, sanatsal bakış açısı ve çocuklara yönelik etkinlikler” gerçekleştirilecek.

Heykel sanatçısı Doç. Dr. Can Küçüktepepınar’ın,  Lefke’de “Betonlaşmaya Karşı” mesaj vermek için yaptığı ve Lefke halkına armağan ettiği heykel, festival süresince izlenebilecek.

Seramik sanatçısı Sevcan Çerkez’in çalışmalarının ve Lefke bölgesindeki kadınların yıl boyunca hazırladıkları eserlerin sergileneceği el işleri sergisi ve “gazetelerin dili” sergisi festival kapsamında açılacak.

Festival süresince, yeşil ceviz, ceviz macunu ve Kıbrıs'a özgü ürünlerin satışı, cevizden yapılan tatlılar yarışması, halk dansları,  canlı konserler ve turist rehberi eşliğinde Lefke'nin tarihi ve kültürel zenginliğini anlatan turlar düzenlenecek.

Grup Baria,  Ersan Karaç, Grup Umut, Kurtuluş Lisesi Orkestrası, Lefke Gazi Lisesi müzik ekibi, Lefke Kültür ve Sanat Derneği, LAÜ grupları, Grup Simologrus, SEÇ-DER, Akçay Sanat ve Dayanışma Derneği, Alayköy Halk dansları ekibi, GÜHAD, Line Dancers ve Cevdet Aktepe festival süresince sahne alacak.

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.