1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 5. MİLLİ EĞİTİM ŞURASI OLAYLI GEÇTİ
5. MİLLİ EĞİTİM ŞURASI OLAYLI GEÇTİ

5. MİLLİ EĞİTİM ŞURASI OLAYLI GEÇTİ

Eylemciler açılış konuşmaları sırasında; Arabacıoğlu konuşurken oturdukları koltuklardan “Eşit İşe Eşit Ücret”; Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu konuşurken ise, “Barışa Düşman Eğitim İstemiyoruz “

A+A-

ŞURA’DA, 166 TEMSİLCİ, 120 GÖZLEMCİ VE 286 KATILIMCI YER ALIYOR

5 GÜN SÜRECEK ŞURA’DA, 11 KOMİSYON ÇALIŞMA YAPACAK

Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği 5. Milli Eğitim Şurası, bu sabah başladı.

Eğitimle ilgili tüm konuların bilimsel platformlarda tartışılarak, eğitimde yol haritasının belirlenmesini hedefleyen Şura, yaklaşık 9 yıl aradan sonra, Gazimağusa’da Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda toplandı.

Eğitimle ilgili tüm paydaşların katılımının sağlandığı Şura’da, 166 temsilci, 120 gözlemci ve 286 katılımcı yer alıyor.

Şura’nın açılış törenine; Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Şura Başkanı Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit  ve siyasi parti temsilcileri de katılarak konuşma yaptılar.

Şura Genel Sekreteri Salih Sarpten’in,  eylem planını açıkladığı Şura’da, Lefkoşa Güzel Sanatlar Lisesi Gitar Orkestrası ve Oda Orkestrası da Şef Mustafa Elmas yönetiminde konser verdi.

5 gün sürecek Şura’da 11 komisyon çalışma yürütecek. Şura kararlarının 15 gün içerisinde Bakanlar Kurulu’nun bilgisine getirilerek,  Resmi Gazete’de yayınlanması bekleniyor.

SENDİKALARDAN PANKARTLI EYLEM…

Bu arada Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Kıbrıs  Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ile Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Personel Sendikası (DAÜ-SEN) şura öncesi ve açılış töreni sırasında  pankartlı eylem yaptı.

Sendika başkanları ve temsilcileri, açılış töreni öncesi Kongre Sarayı salonunda, “Eğitimde Fırsat Eşitliği, Parasız Bilimsel Eğitim”, “Bilimsel Demokratik Parasız Eğitim” ve “Tüm Yarışmacı Sınavlar Kaldırılmalıdır” yazılı pankartlar açtılar.

Eylemciler açılış konuşmaları sırasında; Başbakan Özkan Yorgancıoğlu,Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş,  Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu konuşurken oturdukları koltuklardan  “Eşit İşe Eşit Ücret”; Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu konuşurken ise,  “Barışa Düşman Eğitim İstemiyoruz “ yazılı pankartları havaya kaldırdılar.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.