1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 5 SAATTE ANKARA
5 SAATTE ANKARA

5 SAATTE ANKARA

Ercan’dan havalandıktan sonra kanat sisteminde meydana gelen arıza nedeniyle Antalya’ya zorunlu iniş yapan Anadolu jet yolcuları korku dolu anlar yaşandı

A+A-

Aytuğ TÜRKKAN
Ercan Havalimanı’ndan Ankara seferini yapmak için havalanan Anadolu Jet uçağı, kanat sisteminde meydana gelen arıza nedeniyle Antalya’ya zorunlu iniş yaptı.
Korku dolu anların yaşandığı uçaktaki yolcular arasında birçok Kıbrıslı Türk de bulunuyordu.
Antalya’da iki saati aşkın bir süre alanda uçağın tamir edilmesini bekleyen yolculara, 14.00 civarında parçanın değiştirildiği ve Ankara’ya hareket edileceği söylendi.
Arızalı uçaktaki ilgili parçanın değiştirilmesiyle aynı uçakla havalanıldı ve saat 15.15’te Ankara Esenboğa Havaalanı’na iniş gerçekleşti.
 
Uzunyayla: Teknik bir arzaydı
KKTC Hava Trafik Kontrol Şube Amiri Ali Uzunyayla uçağın arızalandığına ilişkin haberi Diyalog Tv’de telefon aracılığıyla katıldığı canlı yayında kamuoyuna duyurdu.
Uzunyayla, “Söz konusu uçağın kalkıştan yaklaşık 10 dakika sonra kanat sisteminde arıza meydana geldi.  Arıza nedeniyle uçak Antalya’ya inmek zorunda kaldı. Olay teknik bir arızadan kaynaklandı” dedi.

Korku dolu anlar yaşandı
Uçakta yolcu olarak bulunan Kansu Aksu, havada yaşanılan korku dolu dakikaları Diyalog muhabirine anlattı.
Kansu şunları aktardı, “Ercan Havaalanı’ndan uçuş saatimizde havalandı. Yarım saat sonra pilot bize bir arıza olduğunu ve Antalya Havalanı’na ineceğimiz bilgisini verdi. İnişin 25 dakikada gerçekleşeceğini söyledi. Bu bilgi tüm yolcularda bir korku yaşanmasını sağladı, çünkü ayni zamanda Ankara’ya da inilebilirdi. Böyle bir tedirginlik yaşandı. Daha sonra Antalya’ya indik. Arızalı parçanın değiştirileceği söylendi. İki saati aşkın bir süre uçak içerisinde bekledik. Huzursuzluk hakimdi. Daha sonra arızalı parçanın değiştirildiğini ve uçağın havalanacağı bilgisi verildi. Uçak havalandı ama çok kötü bir yolculuk geçirdik. Sanki kara kış vardı ve dışarda fırtına ve yağmur varmışçasına uçak sallandı. Çok kötü bir yolculuk oldu, korku dolu geçti. Nihayet Ankara’ya indiğimizde hepimiz dua ettik.. Şükürler olsun.”

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.