1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 5. ULUSLARARASI İLİŞKİLER ÇALIŞMALARI VE EĞİTİMİ KONGRESİ BAŞLADI
5. ULUSLARARASI İLİŞKİLER ÇALIŞMALARI VE EĞİTİMİ KONGRESİ BAŞLADI

5. ULUSLARARASI İLİŞKİLER ÇALIŞMALARI VE EĞİTİMİ KONGRESİ BAŞLADI

Uluslararası İlişkiler Konseyi Derneği ve Lefke Avrupa Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen “5. Uluslararası İlişkiler Çalışmaları ve Eğitimi Kongresi” LAÜ’de başladı.

A+A-

Uluslararası İlişkiler Konseyi Derneği ve Lefke Avrupa Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen  “5. Uluslararası İlişkiler Çalışmaları ve Eğitimi Kongresi” LAÜ’de başladı.

Uluslararası ilişkiler alanında çeşitli konuların sunulacağı kongre Türkiye, KKTC ve yurtdışındaki 47 farklı üniversiteden 130 akademisyenin katılımıyla gerçekleştiriliyor.

LAÜ’den yapılan açıklamaya göre, LAÜ Rauf Raif Denktaş Eğitim Kompleksi Konferans Salonu’nda dün başlayan kongre, yarın farklı panel oturumları ile devam edecek. Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu’nun yurt dışında olması nedeniyle katılamadığı ve gönderdiği mesajın okunmasıyla başlayan kongre, açılış konuşmalarıyla devam etti.

LAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Bülend Göksel açılış konuşmasında, kongreye katılan 130 bilim insanını ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, LAÜ’nün bilimsel etkinliklerde odak noktası olmayı misyon edindiğini vurguladı.

İkinci açılış konuşmasını yapan Uluslararası İlişkiler Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı ve Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın da, kongre çalışmaları ile ilgili bilgi verdi ve her kongreye bir öncekinden daha fazla katılım olduğunu söyledi. Aydın ayrıca, kongreye destek veren Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu,  TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ve LAÜ’ye teşekkür etti.

Konuşmaların ardından iki üniversitenin rektörleri karşılıklı hediye takdiminde bulundular.

“USTALARA SAYGI”

Hediye takdiminin ardından  “Ustalara Saygı” adlı panele geçildi. Panelde, Prof. Dr. Haluk Ülman ile Prof. Dr. Mehmet Gönlübol’un “Türkiye’de Uluslararası İlişkilerin Gelişimine Yaptıkları Katkılar” irdelendi.

Gün boyu devam eden panel oturumlarında; “TRIP Anketi Bulguları Işığında Türkiye’de Uluslararası İlişkiler”, “Uluslararası İlişkiler Disiplini ve Küresel Tartışmalar”, “Komşu Disiplinlerle Temaslar – 1: Alt- Disiplinler”, “Türk Dış Politikasına Alternatif  Bakış Açıları:Yeni Yöntemler, Yeni Perspektifler” konularına  yer verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.