1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 5 YIL HAPİS YATACAK
5 YIL HAPİS YATACAK

5 YIL HAPİS YATACAK

Ev arkadaşını tüp gazla zehirlemeye çalışmıştı

A+A-

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi, geçen Şubat ayında ev arkadaşını tüp gazla zehirlemeye çalışan Bekir Sıddık Erdoğan’ı katle teşebbüsten suçlu buldu.

Devrim DEMİR

Gönyelide, birlikte yaşadığı ev arkadaşını tüp gazla zehirlemeye çalışan sanık Bekir Sıddık Erdoğan aleyhindeki karar dün Lefkoşa Ağır Ceza mahkemesi tarafından açıklandı.

Başkan Melek Esendağlı, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay ve Yargıç Murat Soytaç’tan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin oy birliği ile vermiş olduğu kararı mahkeme başkanı Melek Esendağlı açıkladı.

Bekir Sıddık Erdoğan“zehir vermek sureti ile insan hayatını tehlikeye sokma“ suçundan 5 yıl hapse mahkûm edildi.

Suçun 14 yıla kadar hapisliği var

Melek Esendağlı, kararda sanık lehine ve aleyhine olan olguları değerlendirdiklerini sanığın işlemiş olduğu suçun “zehir vermek sureti ile insan hayatını tehlikeye sokma“ olduğunu ve ceza yasasında 14 yıla kadar hapis cezası ön gördüğünü belirtti.

Esendağlı, sanığın işlemiş olduğu suçu özetleyerek “Şubat 2017 tarihinde Gönyeli’de birlikte kaldığı ev arkadaşı Ahmet Cin’i kira parasını kendisine ödemediği gerekçesiyle, yatak odasında uyuduğu sırada, mutfak gazının hortumunu yatak odası kapısının altına yerleştirip oda içerisine gaz vererek zehirlemeye çalıştığını” belirtti. Başkan Melek Esendağlı sanığın işlemiş olduğu suçun ciddi ve 14 yıla kadar hapis cezası ön gördüğünü de dikkate alarak sanığı suçlu bulum mahkûm ettikleri zehir vermek sureti ile insan hayatını tehlikeye sokma suçundan 5 yıl hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.