1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 5 YIL HAPİS YEDİLER
5 YIL HAPİS YEDİLER

5 YIL HAPİS YEDİLER

“Kıbrıs’ta bunları kolayca satarız, yolumuzu bulur borçlarımızı öderiz”

A+A-

Kuzey Kıbrıs’a sırf uyuşturucu satıp para kazanmak için gelen ve Girne’de kaldıkları otelde 200’ü aşkın hapla yakalanan iki kafadarın sonu hiçte umdukları gibi olmadı

Suna ERDEN

Uyuşturucu hap satmak için Türkiye’den 255 adet extacy ile Kuzey Kıbrıs’a gelen, Girne’de bir otele yerleşerek tacirliğe başlayan Ömer Can Nenni ile Orhan Dağaşan hakkındaki karar dün açıklandı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi zehir tacirlerine acımadı. Mahkeme, iki sanığı 5’er yıl hapis cezası ile cezalandırdı.

NE UMDULAR NE BULDULAR

Sanık hakkındaki kararı okuyan Yargıç Alev Ulunay, uyuşturucu suçlarının giderek yaygınlaştığını, toplum huzurunu bozduğunu belirterek ceza takdir ederken kamu yararının ön planda tutuklarını belirtti. Yargıç, sanıkların borçlarını ödeyebilmek için bu yolu seçtiklerini söylediklerini, bu nedenle uyuşturucu satışı yapmak için kendi aralarında para toplayarak aldıkları uyuşturucu haplarla Kuzey Kıbrıs’a geldiklerini ifade etti.

Yargıç, sanıkların, “Kıbrıs’ta bunları kolayca satarız, yolumuzu bulur borçlarımızı öderiz” şeklinde anlaştıktan sonra harekete geçtiklerini, tanıdıkları bir öğrenci arkadaşlarının yardımı ile Girne’de bir otel odasına yerleştiklerini ve buradan uyuşturucu satışı yapmaya çalıştıklarını belirtti. Ulunay, toplumu zehirleme ve bundan kazanç sağlama gayretine giren sanıklara ceza takdir ederken bunun ağırlaştırıcı faktör olarak değerlendirdiklerini ifade etti.

Ulunay, sırf uyuşturucu satmak için ülkemize gelen bu sanıklara ceza takdir ederken kamu yararı ilkesi ve bu tür suçları işlemek isteyenlere caydırıcı olacak ceza verilmesi gerektiğini söyledi. Ulunay, sanıkları “255 adet uyuşturucu hap ithal, tasarruf ve verme” suçlarından 5 yıl hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.