1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 5 YILA KADAR HAPİSLİK İSTEMİYLE YARGILANACAK
5 YILA KADAR HAPİSLİK İSTEMİYLE YARGILANACAK

5 YILA KADAR HAPİSLİK İSTEMİYLE YARGILANACAK

5 yıla kadar hapislik istemiyle yargılanacak

A+A-

Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde Dr. Çağın Zaim’in gizlice ‘görüntü’ ve ‘ses kaydını’ aldığı iddia edilen, Hemşire Fatma Direk Doyguner, mahkemeye çıkarılarak yargılanmak üzere teminata bağlandı

Emine UYSAL

Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde Dr. Çağın Zaim’in gizlice ‘görüntü’ ve ‘ses kaydını’ aldığı iddia edilen hemşire Fatma Direk Doyguner, 5 yıla kadar hapislik cezası öngören “Özel hayatın gizliliğine aykırı hareket” suçundan yargılanacak.

Dr. Çağın Zaim’in şikayetiyle hakkında soruşturma başlatılan ve telefonunda, ameliyathanede kaydedilmiş görüntü ve ses kayıtları bulunan Fatma hemşire, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı ve ileride yargılanmak üzere teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar’ın huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına Savcı Ayşe Kaymak Şadi, tanık olarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde Adli Şube Amirliği’nde görev yapan polis memuru Samet Öztürk’ü dinletti.

“Ameliyathanede ses kaydı aldı”

Mahkemede yeminli şahadet veren Öztürk, hemşire Fatma Direk Doyguner’in Özel hayatın gizliliğine aykırı hareket suçuyla methaldar olduğunu belirtti.

Polis memuru Samet Öztürk, 4 Ekim’de Kalp ve Damar Cerrahi Servisi’nde ameliyata giren Dr. Mehmet

Arıkbuka’nın, Dr. Çağın Zaim'in yardım için gelmesini talep etmesi üzerine, ameliyatta görevli hemşire Tuğba Çelik’in cep telefonu ile Dr. Çağın Zaim’i aradığını ve hoparlörü açarak yaptığı görüşmeyi, hemşire zanlı Fatma Direk Doyguner’in cep telefonuna ses kaydı aldığını belirtti.

Dr. Çağın Zaim’in, ameliyathanede yapılan görüşmeyi hemşire Fatma Direk Doyguner’in ses kaydı aldığından şüphe edip olayı polise bildirdiğini söyleyen Öztürk, Doyguner’in Iphone 5S model telefonunda yapılan görüntü ve ses incelemesinin yapıldığını anlattı.

Polis memuru Samet Öztürk, zanlı Fatma Direk Doyguner’in cep telefonunun incelendiğini ve aralarında husumet olduğu iddia edilen Dr. Çağın Zaim’le yapılan telefon görüşmesini ameliyat anında kaydettiğini ve ses kayıtlarını telefonundan silinmiş olmasına rağmen geri döndürüldüğünü söyledi.

Öztürk, zanlı aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını belirterek, zanlının mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlamasını talep etti.

Aşçıoğulları: 20 yıllık hemşire ve iki çocuk annesi

Fatma Direk Doyguner’in avukatı Şefik Aşçıoğulları, müvekkilinin 20 yıllık hemşire olduğunu ve 4 ile 8 yaşlarında iki çocuğu olduğunu belirterek, teminatla serbest bırakılmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, zanlının davalarında hazır olmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması, KKTC vatandaşı bir kefilin 20 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.