1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 5 ZANLI AYRI AYRI MAHKEMEYE ÇIKARILDI VE!
5 ZANLI AYRI AYRI MAHKEMEYE ÇIKARILDI VE!

5 ZANLI AYRI AYRI MAHKEMEYE ÇIKARILDI VE!

Meseleyle bağlantıları oldukları iddiasıyla polis tarafından aranırken, kaza yapıp tutuklan...

A+A-

Alsancak’ta geçen hafta bir evden çalınan 2 adet televizyonla ilgili tutuklanan 5 zanlı hakkında yürütülen polis soruşturması tamamlandı. Zanlılar dün ayrı ayrı mahkemeye çıkarıldı ve davaları görülünceye kadar teminat şartlarını yerine getirmeleri şartıyla serbest bırakılmalarına emir verildi. Teminat şartlarını yerine getiremeyen zanlılardan K.S. cezaevine gönderildi.

Girne Kaza Mahkemesi’nde görülen teminat duruşmasında iddia makamının tanığı olarak dinlenen polis memuru Hacı Kartal, G.B. isimli zanlının, “Emanetçi tarafından sirkat” ve K.Y. ile Z.Ö isimli zanlıların ise “Hırsızlık mal kabulü” suçlarında methaldar olduklarını söyledi.

Meseleyle bağlantısı oldukları iddiasıyla polis tarafından aranırken, kaza yapıp tutuklanan E.L. isimli zanlının ise “Dikkatsiz sürüş” , “Sigortasız ve ruhsatsız sürüş” ve “Araç sahibinden izinsiz sürüş” suçlarında methaldar olduğunu, yanında bulunan ve başka meselelerden dolayı aranan K.S. isimli zanlının da “Sahtekârlıkla para temini” suçlarında methaldar olduğunu ifade etti.

Zanlılar hakkında yürütülen polis soruşturmasının tamamlandığını anlatan Kartal, ileride yargılanacak olan zanlıların mahkemede hazır olmalarının sağlanması için uygun bir teminatla serbest bırakılmalarını istedi.

Savcı Özlem Tümer, tüm zanlıların yurtdışına çıkışlarının yasaklanıp, seyahat belgelerine el konulmasını istedi. Tümer ayrıca G.B. isimli zanlının 2 bin TL nakit para yatırması ve KKTC vatandaşı bir kefilin 50 bin TL senedi imzalaması, K.Y. ve Z.Ö. isimli zanlılar için ise her biri için ayrı bir 10 bin TL kefalet senedi imzalaması karşılığında serbest bırakılmalarını istedi.

E.L. isimli zanlı için KKTC vatandaşı bir kefilin 20 bin TL kefalet senedi imzalanmasını isteyen Tümer, zanlı K.S. için ise KKTC vatandaşı iki kefilin 40’ar bin TL tutarındaki kefalet senedine imza atmalarını istedi.

Teminat şartlarına itiraz edilmemesinin ardından Ceza Davaları Yargıcı Gökan Asafoğulları, zanlıların teminat şartlarını yerine getirmeleri şartıyla yargılanıncaya kadar serbest bırakılmalarına emir verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.