1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 50 HEMŞİRE ALINIYOR!
50 HEMŞİRE ALINIYOR!

50 HEMŞİRE ALINIYOR!

50 hemşire alınıyor

A+A-

Sağlık Bakanı Filiz Besim, kaliteli hemşirelik hizmeti olmadan kaliteli sağlık hizmetinden bahsetmenin mümkün olamayacağını belirtti.

Halen 800 hemşirenin görev yaptığını ve 400 civarında eksik bulunduğunu, verdikleri mücadele sonrasında en azından yasayı ivedilikle güncellemeyi başardıklarını kaydeden Sağlık Bakanı Besim, dün itibariyle Personel Dairesi’nin onayını alarak, seçim yasakları gelmeden 50 hemşire alımı için harekete geçtiklerini ifade etti.

Hemşirelik Haftası Ebelik ve Hemşirelik Töreni, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Thalassemia Konferans Salonu’nda yapıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, uzman Hemşire Ülfet Kral  hemşirelik ve ebeliğin önemine değinerek, insan sevgisiyle dolu, şefkat ve sabırla yapılan kutsal ve onurlu bir meslek olduğunu vurguladı.

Uluslararası hemşireler konseyinin bu yıl hemşirelik haftası için “sağlık bir insan hakkıdır” temasını belirlendiğini ifade eden Kral,  bu önemli gün ve haftada hemşirelik ve ebelik mesleğinin önemine dikkat çekilmesi yanı sıra mesleğin sorunlarının ortaya konması ve çözümler üretilmesi amacıyla etkinlikler düzenlediklerini belirtti.

Törende açılış konuşmalarını sırasıyla Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Birliği Başkanı Gülcem Sala Razı, Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı Ali Özgöçmen ve Sağlık Bakanı Filiz Besim yaptı.

Konuşmaların ardından Sağlık bir İnsan hakkıdır temalı öykü ve resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri ve mesleklerinde 25 yılını dolduranlara belgeleri takdim edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.