1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. “50. KÜTÜPHANE HAFTASI” ETKİNLİKLERİ
“50. KÜTÜPHANE HAFTASI” ETKİNLİKLERİ

“50. KÜTÜPHANE HAFTASI” ETKİNLİKLERİ

Gazeteci yazar Hasan Karaokçu, Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi’nin düzenlediğini....

A+A-

Gazeteci yazar Hasan Karaokçu, Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi’nin düzenlediğini “50’inci Kütüphane Haftası” etkinlikleri çerçevesinde, yarın saat 19.00’da Girne Halk Kütüphanesi’nde “Gız Mustafa” isimli kitabını imzalayacak.

Kültür Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, etkinlikte Halil Durusular ve Adem Ulugül de müzik dinletisi sunacak.

“50’inci Kütüphane Haftası” etkinlikleri “VI. Masal Günleri” ile tamamlanacak.

Lefkoşa’da Milli Kütüphane’nin Çocuk Bölümü’nde 5 Nisan Cumartesi saat 11.00’de başlayacak “VI. Masal Günleri” etkinliği, çocukları kitapla buluşturarak, çocukların yaşamında kütüphanenin aktif bir rol almasını sağlamayı ve diğer sanat dallarına olan ilgilerini artırmayı amaçlıyor.

Masal Günleri, 15 günlük periyotlar halinde iki haftada bir Cumartesi günleri düzenlenecek ve 14 Haziran tarihine kadar devam edecek. Etkinliğe, tüm ilkokul öğrencileri velileri ile birlikte katılabilecek.

“Masal Günleri”nde, Yakın Doğu Üniversitesi Sahne Sanatları Bölümü’nden alanında uzman Suzan Polat, aktif masal anlatımı gerçekleştirecek. Aktif masal anlatımının ardından, anlatılan masalların çocuklar üzerindeki etkisini pekiştirmek amacıyla, Kültür Dairesi Güzel Sanatlar Memuru Resim-Seramik Sanatçısı Bedia Kale de çocuklara, okunan masal ile ilgili yaratıcı resim çalışması yaptıracak.

VI. Masal Günleri, Lefkoşa’da Atatürk Kültür Merkezi içinde bulunan Milli Kütüphane’nin “Çocuk Bölümü’’nde 5 Nisan, 19 Nisan, 3 Mayıs, 17 Mayıs, 31 Mayıs ve 14 Haziran’da 11.00-12.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.