1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 50 TL’YE KKTC’Yİ TEMSİL ETTİ
50 TL’YE KKTC’Yİ TEMSİL ETTİ

50 TL’YE KKTC’Yİ TEMSİL ETTİ

50 TL’ye KKTC’yi temsil etti

A+A-

Dr. Küçük Oyunları Atıcılık Şampiyonası için oluşturulan federasyon karmasına alınmayan Gönyeli Avcılık Atıcılık Kulübü sporcuları federasyon başkanının tutumundan şikayetçi

50 TL VERİP KATILDI, BİRİNCİ OLDU:

KKTC Atıcılık Federasyonu’nun Türkiye’deki bir kulüpte lisanslı atıcı olduğu için Dr. Küçük Oyunları’nda mücadele edecek karmaya dahil etmediği Hasan Eylenceli, 50 TL katılım ücreti karşılığında oyunlarda mücadele edecek karmaya dahil olabildi ve şampiyonanın ferdi kategorisinde birinci oldu

BAŞKAN YİĞİTCAN’A TEPKİ:

Gönyeli Avcılık Atıcılık Kulübü’nün 3 sporcusu genel puanlamada ilk 6’da olmalarına rağmen, Türkiye’de bir takımda ve Güney’de ferdi lisans ile yarıştıkları için Dr. Küçük Oyunları karmasına alınmazken, başkan Türker Yiğitcan’ın kendilerini engellediğini ve önünü kestiğini iddia etti

KKTC Atıcılık Federasyonu’na bağlı Gönyeli Avcılık Atıcılık Kulübü sporcuları Hasan Eylenceli, Cemal Gürsel Dayı ve Bora Hacı dün gazetemize gelerek federasyon başkanı Türker Yiğitcan’ın kararları ve uygulamalarından şikayetçi oldular ve yaşadıkları mağduriyeti anlattılar.

1997’den beri Türkiye’ye giden ve atıcılık yapan Hasan Eylenceli bu yıl federasyon başkanı tarafından gidişinin engellenmeye çalışıldığını ancak kendi yasal yollarla ve kişisel girişimleri ile yine Türkiye’ye gitmeye devam ettiğini ifade ederken, Bora Hacı ve Cemal Gürsel Dayı ise güney Kıbrıs’ta ferdi lisans ile yarıştıkları için federasyon karmasına alınmadıklarını belirttiler.
Bora Hacı bu sezonun başında federasyon tarafından Türkiye’ye götürüldüğünü ancak Güney’deki yarışlara katılmaya başladıktan sonra federasyon karmasına alınmayarak Türkiye’ye de götürülmediğini ifade etti.

Üç isim de ilk 6’da

Türkiye’de Antalya kulübünde yarışan Hasan Eylenceli ile güney Kıbrıs’ta ferdi lisansla atıcılık yapan Cemal Gürsel Dayı ve Bora Hacı ayni zamanda Gönyeli Avcılık Atıcılık Kulübü sporcuları. Sezon içerisinde Gönyeli adına yarışan sporcular genel puanlamada da ilk 6nın içinde yer almaktalar.

Dr. Küçük Oyunları için oluşturulan 3’er kişilik iki takımın (toplam 6 kişi) sporcuları genel puanlamaya bakılarak en yüksek puana sahip oyunculardan oluşturulması gerekirken, bu 3 sporcu federasyon karmasına alınmadı ve ilk 6’nın dışında kalan daha düşük puana sahip sporcular ülkemizi temsil etmek için oluşturulan takıma çağırıldı.

50 TL verip KKTC’yi temsil ettiler

Dr. Küçük Oyunları öncesi federasyonda yapılan genel yönetim kurulu toplantısında kulüp başkan ve yetkilileri de katılmıştı ve bu toplantıda ZET Atıcılık Kulübü yetkilisi Okan Tanyeli’nin federasyon başkanı ve tüm yetkilileri bir öneride bulunduğunu söyleyen sporcular olayı şu şekilde özetledi:
“Tanyeli, yüksek puana sahip bu sporcuların da ülkemizi temsilen bu yarışa girmesi gerektiğini ve karmaya alınmamalarının doğru olmayacağını söyleyince kulüp başkan ve yetkilileri de öneriye destek verdi ve federasyon başkanı o an verdiği kararla “50 TL katılım ücreti versinler o zaman da yarışa alalım” demiş. Sonuç olarak bu sporu seven ve bu işe gönül veren kişiler olarak biz de 50 TL ücret ödedik ve KKTC’yi temsilen Dr. Küçük Oyunları’nda mücadele ettik.”
Dr. Küçük Oyunları Atıcılık Şampiyonası’nda Hasan Eylenceli birinci olmuştur.

“Herkesin lisansı TC federasyonundandır”

Sporcular, Güney Kıbrıs’ta ferdi veya Türkiye Cumhuriyeti’nde bir takımda yarıştıkları için karma takıma alınmamaları veya KKTC’yi temsilen Türkiye’ye götürülmemelerini büyük haksızlık olarak yorumluyor.

Eylenceli, KKTC’deki atıcılarının birçoğunun Türkiye’de yatıştığını ve onların lisanslarının da Türkiye Atıcılık Federasyonu tarafından verildiğini, Antalya takımında bulunan kendi lisansının da Türkiye Atıcılık Federasyonu tarafından verildiğini ancak kendisinin dışlanmasının art niyetli davranış olduğunu vurguladı.

Yine Güney Kıbrıs’ta ferdi lisans ile yarışan sporcular da kendilerinin dışlanmasının hiçbir yasal dayanağının olamayacağını söyledi. Sporcular, “Türkiye de başka bir ülke, Güney Kıbrıs ta başka bir ülke. Türkiye’de yarışan sporcular federasyon karmasına alınırken güneyde yarışan sporcular neden dışlanıyor?” dedi ve Atıcılık Federasyonu Başkanı Türker Yiğitcan’ın kendilerinin önünü kestiğini söyledi.

isy.jpg

Sporcular, ayrıca Türkiye Milli Takımı ile geçtiğimiz ay İspanya’da düzenlenen bir şampiyonada yarışan KKTC’li sporcunun Dr. Küçük Oyunları’nda da KKTC adına yer aldığını ve “Başkaları 1 ayda iki farklı ülkenin milli takımında yer alırken bizler engelleniyoruz” diye isyan etti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.