1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. 511 GÜNLÜK YOLCULUK
511 GÜNLÜK YOLCULUK

511 GÜNLÜK YOLCULUK

511 günlük yolculuğunu akıllı telefon olmadan nasıl tamamladılar?

A+A-

2013 yılının Ekim ayında Boris Kanev ve Marta Samalea çifti Bulgaristan’dan Hindistan’a doğru yola çıktılar. Tam 511 gün süren yolculuk çiftin aldığı karar sonucu uçağa hiç binmeden tamamlandı. Boris ve Marta tüm yolu yürüyerek veya otostop yaparak katetti. Çiftin yola çıkmadan önce aldığı bir karar daha vardı: Akıllı telefon kullanmak yok!

Çift yanlarına yolları gösteren eski bir Asya haritası aldı. “Seyahatimizi kesinlikten çok hayal gücü belirledi.” diyor Marta. 

30649619.jpg

Gelelim akıllı telefon kullanmama sebeplerine… Çiftin teknoloji karşıtlığı gibi bir derdi yok aslında. Yalnızca akıllı telefonun seyahatleri için bir önemi olmadığını düşünmüşler. Bunun yerine DSLR bir fotoğraf makinesi, bir netbook ve bir e-kitap okuyucuyla yola çıkmışlar. Bir de külüstür bir telefonla… 

30649623.jpg

BORİS BLOGLARINDA ŞUNU YAZMIŞ:

 “Yanımıza akıllı telefon almamanın en büyük avantajı ekrandan daha çok pencereden dışarı bakarak zaman geçirmemiz oldu. Bağlantınızı koparmanın verdiği garip bir zevk var. Telefon sesi olmadan veya Facebook’a bakma şansın olmadan, doğanın içinde günlerini geçirmenin verdiği bir zevk söz konusu. Günlerinizi bulunduğunuz yerde dolu dolu yaşıyorsunuz. Bilgisayarda alışkanlık sonucu sürekli bir şeyler aramak yerine ihtiyacınız olduğunda arıyorsunuz. Bununla beraber sürekli cihazınızı şarj edecek bir priz bulmak gibi bir derdiniz de yok.” (Kaynak: nolm.us)

30649712.jpg

30649713.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.