1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 54 BİN ABD DOLARINI HESAPLARINA GEÇİRDİLER
54 BİN ABD DOLARINI HESAPLARINA GEÇİRDİLER

54 BİN ABD DOLARINI HESAPLARINA GEÇİRDİLER

54 bin ABD dolarını hesaplarına geçirdiler

A+A-

Mali polisin tespit ettiği, işadamlarının elektronik posta hesaplarının şifresini kırarak, kendi hesaplarına para yatıran uluslararası dolandırıcılık şebekesi üyesi üç yabancı uyruklu kişi tutuklandı .

Polis Genel Müdürlüğü’ne (PGM) bağlı Mali Suçla Mücadele Amirliği, uluslararası dolandırıcılık faaliyetlerine karıştıkları iddiasıyla ikisi Sırbistan uyruklu 3 kişiyi gözaltına aldı. Zanlılar dün mahkemeye çıkarıldı ve haklarında 3 gün tutukluluk emri alındı.
Zanlıların, elektronik posta (e-mail) hesaplarının şifresini kırdıkları ve kendi hesap numaralarına para yatırılmasını sağladıkları iddia ediliyor.
Polis, yaptığı araştırma sonucu ilk etapta Sırbistan’dan Türkiye’ye havale edilmek istenen ancak zanlıların hesabına geçen 54 bin ABD dolarını tespit etti. Zanlıların sistemli bir şekilde para akladıklarından şüpheleniliyor.

E-mail şifresini kırdılar
   Girne’de nöbetçi mahkemede görülen tutukluluk duruşmasında PGM’ye bağlı Mali Suçla Mücadele Amirliği’nde görevli polis memuru Volkan Ataklı iddia makamının tanığı olarak dinlendi.
Polis memuru Volkan Ataklı, Sanita Filupa, Audo John Ogbeh ve Sintija Socka isimli zanlıların “Sahte davranışla para temini” suçundan methaldar olduğunu söyledi. Volkan Ataklı, 9 Haziran 2014 tarihinde Sırbistan’da sakin bir kişinin, Türkiye’de faaliyet gösteren bir firmaya 54 bin ABD dolarını havale yapmak istediğini belirtti.
Ataklı, zanlı Sanita Filupa ve bağlantılı olduğu kişilerin, dolandırıcılık yapma amacıyla mail adresinin şifresini kırdıklarını anlatarak, Sırbistan’daki şahsın, paranın Türkiye’deki firma yerine Sanita Filupa’nın banka hesap numarasına havale edilmesini sağladıklarını ifade etti.

Yargıç: Bilgisayardan delilleri silebilirler
   Polis memuru Ataklı, banka hesabına para yatan Sanita Filupa ile kendisiyle bağlantısı olduğuna inanılan Audo John Ogbeh ve Sintija Socka isimli zanlıların, sistemli bir şekilde para akladıklarından şüphelendiklerini anlattı. Ataklı, meseleyle ilgili geniş çapta soruşturma başlatıldığını kaydetti.
Meseleyle ilgili alınması gereken ifadeler olduğunu aktaran Ataklı, zanlıların serbest kalması durumunda soruşturmaya etki edebileceklerinden dolayı 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.
Avukatları olmayan zanlılardan Sanita Filupa ve Sintija Socka konuşmak istemezken, zanlı Audo John Ogbeh ise meseleyle bağlantısının olmadığını iddia etti.
Kıdemli Yargıç Talat Usar, bilişimle bağlantılı olan mali suçların, ciddiyetine dikkat çekti ve polisin hassas bir soruşturma yürütmesi gerektiğine bulgu yaptı. Usar, işlenen suçta bilgisayarın kullanıldığının iddia edildiğini belirterek, zanlıların serbest kalmaları durumunda yine bilgisayar aracılığıyla delilleri karartabileceklerine dikkat çekti ve talep edilen tutukluluk süresine emir verdi.

KIBRIS

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.