1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. 55. MEHMETÇİK ÜZÜM FESTİVALİ YARIN BAŞLIYOR
55. MEHMETÇİK ÜZÜM FESTİVALİ YARIN BAŞLIYOR

55. MEHMETÇİK ÜZÜM FESTİVALİ YARIN BAŞLIYOR

Festival programı;

A+A-

9 AĞUSTOS’A KADAR SÜRECEK FESTİVALDE ÜZÜM VE ÜZÜM ÜRÜNLERİ TANITILACAK; KÜLTÜREL, SOSYAL VE SPORTİF ETKİNLİKLER YAPILACAK

“55. Mehmetçik Üzüm Festivali” yarın başlıyor.

Mehmetçik Belediyesi’nden verilen bilgiye göre festival saat 19.45’te düzenlenecek açılış korteji ve gösterilerle başlayacak. 

Mehmetçik Belediyesi tarafından düzenlenen ve 9 Ağustos’a kadar sürecek festivalde, çeşitli kültürel, sosyal ve sportif etkinlikler yer alacak. Tanınmış sanatçıların konserler vereceği festivalde, yarışmalar da yapılacak.

Bu yıl “Uluslararası Altın Salkım Halk Dansları Festivali” kapsamında çeşitli ülkelerden ekiplerin gösteri yapacağı festivalde, üzüm ve üzüm ürünlerinin konuklara sunulacağı “Mehmet Tayyareci Üzüm Sokağı” gibi yenilikler ön planda olacak.

Üzümüyle tanınan Mehmetçik (Galatya) köyünde ve Mehmetçik Belediyesi’ne bağlı Bafra Halk Plajı’nda yer alacak etkinliklerin ilki Balanakko Meydanı’nda Türkiye, Meksika,  Slovenya ve Türkiye ekiplerinin dans gösterileri olacak.

Ardından Türkiye’nin tanınmış pop müzik sanatçılarından Ozan Orhon konser verecek.

FESTİVAL PROGAMI

1. Bafra Beach Parti, 1 Ağustos Cumartesi gecesi saat 21.00’de Bafra Halk Plajı’nda Dance FM Organizasyonluğunda yapılacak.

Gala gecesi 2 Ağustos Pazar akşamı saat 21.30’da; kültürel müzik konseri ise 3 Ağustos Pazartesi saat 21.30’da başlayacak.

Festival alanı girişinde 4 Ağustos Salı akşamı 21.30’da Sahaja Yoga Meditasyon ve Tanıtım Gecesi düzenlenecek.

Festival ziyaretçileri, 5 Ağustos’ta Sol Anahtarı, 6 Ağustos’ta Grup Üretim, 7 Ağustos’ta Light in Babylon, 8 Ağustos’ta Selda Bağcan, 9 Ağustos’ta ise Arda Gündüz konserlerini ücretsiz izleyebilecek.

Ünlü sanatçı Selda Bağcan’ın konseri Balanakko Meydanı’nda, diğer konserler ise festival girişinde yer alacak ve tümü de saat 21.30’da başlayacak.

Festival boyunca Mehmet Tayyareci Üzüm Sokağı’nda üzümün öyküsü anlatılacak; sucuk ve paluze üzüm standı ve geleneksel Galatya meyhanesi kurulacak.

Festival kapsamında bazı yarışmalar da düzenlenecek. 1 ve 2 Ağustos’ta Mehmetçik Belediyesi Bafra Halk Plajı’nda Şeref Öğmen anısına plaj voleybol turnuvası; 9 Ağustos Pazar günü 05.30’da Balalan Balıkçı Barınağı’nda Mehmet Yokuşoğlu anısına oltayla balık avlama yarışması; 8 ve 9 Ağustos’ta Bafra Halk Plajı’nda Harbay Şeren ve Ahmet Gözügüzel anısına plaj futbol turnuvaları yapılacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.