1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 5’İNCİ MİLLİ EĞİTİM ŞURASI YARIN GAZİMAĞUSA’DA BAŞLIYOR
5’İNCİ MİLLİ EĞİTİM ŞURASI YARIN GAZİMAĞUSA’DA BAŞLIYOR

5’İNCİ MİLLİ EĞİTİM ŞURASI YARIN GAZİMAĞUSA’DA BAŞLIYOR

5’inci Milli Eğitim Şurası yarın Gazimağusa’da başlıyor.

A+A-

5’inci Milli Eğitim Şurası yarın Gazimağusa’da başlıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı basın ve halkla ilişkliler biriminden yapılan açıklamaya göre, bu yıl 10 -14 mart tarihleri arasında Gazimağusa Rauf Raif Denktaş Konge ve Kültür Sarayı’nda yapılacak eğitim şurası yarın  saat 09.30’da başlayacak.

Şura; “Kıbrıs Türk Toplumu’nu geleceğe taşıyacak eğitim sistemini yeniden yapılandırmaya yönelik, bugünün ihtiyaç ve koşullarına göre eğitimde yaşanması gereken dönüşümleri hayata geçirecek yol haritasını belirleme, eğitim-öğretim konularında izlenecek temel politikaların kararlaştırılması ve uygulamaya konmasıyla ilgili önlemleri saptamayı” amaçlıyor.

Şuranın açılış törenine, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ve Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın da katılması bekleniyor.

Açıklamada “Şura’nın Görevleri” konusunda şu bilgilere yer verildi:

“Şura, ilgili tüzüğün 3’üncü maddesinde öngörülen amaçların gerçekleşmesine ilişkin görevleri yürütür. Şura, bu görevleri yerine getirirken milli eğitimin amaç ve ilkelerine, öğretim sistemi ve programlarına, bunların kapsam ve içeriğine, eğitim kurumlarının yapısı, eğitim ortamları ve öğretim sürelerine ilişkin genel veya özel önerilerde bulunabilir; anılan konularda yasa, tüzük ve yönetmelik tasarıları hazırlanması yönünde tavsiye nitelikli kararlar üretebilir.”

TAK

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.