1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 6 AY CEZAYA ÇARPTIRILDI
6 AY CEZAYA ÇARPTIRILDI

6 AY CEZAYA ÇARPTIRILDI

6 ay cezaya çarptırıldı

A+A-

Gazimağusa Kaza Mahkemesi, Süleyman Gürcafer’i, 2011’de DAK’ta okul aile birliği başkanlığı süresince kendisine tutanak karşılığı teslim edilen 19 bin 255 TL’yi sirkat etmekten yargıladı
 
Sedef BOŞNAK

Gazimağusa Kaza Mahkemesi, Süleyman Gürcafer’i, 2011’de Doğu Akdeniz Koleji’nde (DAK) okul aile birliği başkanlığı süresince kendisine tutanak karşılığı kolej müdürü tarafından teslim edilen, 19 bin 255 TL’yi sirkat etmekten yargıladı.

Restorancılar Birliği eski başkanı olan Süleyman Gürcafer, hakkında uzun yıllardır beklenen karar açıklandı ve mahkeme, tutuklandığı ilk günden beridir “Suçsuzum” diyen Süleyman Gürcafer’i, “emanetçi tarafından sirkat” suçundan suçlu bulup 6 ay hapse mahkum etti.

Mahkumiyet kararında, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Hasan Çaltılı, sanık Süleyman Gürcafer ve sanığı savunan Avukat Öner Şerifoğlu hazır bulundu.

Yargıç Banu Soyer, Savcı Hasan Çaltılı’nın mahkemeye aktardığı olgulara özetle değindi ve konu suçun ciddiyetine vurgu yaptıktan sonra, sanığın kendisine tutanak karşılığı verilen parayı sirkat ettiğine bulgu yaptı.

Sanığı olgu ve emareler ışığında suçlu bulup mahkum ettiğini kaydeden yargıç, sanığın işlemiş olduğu suçların yasada ciddi hapislik cezaları öngören ciddi ve vahim suçlar olduğuna dikkat çekti ve “Konu suçlar güven ilişkisini zedeler. Sanık yetkisi olmadan konu para harcadı” dedi.

Güveni kötüye kullandı

Özellikle emanetçi tarafından sirkat suçunun gün geçtikçe arttığına vurgu yapan mahkeme, sanığın, konu suçu işleyerek kendisine duyulan güveni kötüye kullandığını sözlerine ekledi.

Sanığın, avukatı aracılığıyla, aleyhine yöneltilen suçlamaları reddettiğine değinen yargıç, müdafaasını yapan savunmanın mahkemeye içerisinde sendikacıların da olduğu 18 tanık dinlettiğine işaret etti ve sanığın iddialarını doğru kabul etmedi.

İbret verici ceza şart

Kanaatleri ve bulguları ışığında, iddia makamının davasını şüpheden ari bir şekilde ispat ettiğine değinen
yargıç, sanığı yargıladığı “Emanetçi tarafından sirkat” suçundan mahkum etti.

Mahkumiyetin açıklanmasının ardından sanık avukatı, müvekkili lehine mahkemeye hafifletici nedenleri sunması için söz verildi ve Avukat Öner Şerifoğlu bahse konu miktarın mahkeme veznesine yatırıldığını belirterek mülayim ceza talep etti.

Kamu yararının ağır bastığı suçlarda sanığa verilecek en uygun ve adil cezanın hapislik cezası olduğuna kanaat getirdiğini söyleyen yargıç, davayla ilgili tüm hususları değerlendirdiğini açıkladı.

Kıbrıs

Banu Soyer, bu tür suç işleyenlere ve işlemeye tevessül edecek kişilere karşı, kamu yararı gereği caydırıcı ve ibret verici cezalar verilmesi gerektiği üzerinde durdu ve sanığı, yargılayıp mahkum ettiği suçtan 6 ay hapse mahkum etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.