1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 6 AY HAPİS YATACAKLAR
6 AY HAPİS YATACAKLAR

6 AY HAPİS YATACAKLAR

6 ay hapis yatacaklar

A+A-

Bafra Turizm Bölgesi’ndeki Kaya Artemis Otelde 24 Nisan 2011 tarihinde Mehmet Bal isimli casino şoförünü kaçırdıkları, ciddi şekilde darp ettikten sonra parmaklarını çelik puro makasıyla kesmeye kalkıştıkları gerekçesi ile 2012 yılında yargılanarak 2 bin TL para cezasına çarptırılan sanıkların cezası hapis cezasına çevrildi. Başsavcılığın Yüksek Mahkemeye yaptığı itiraz sonucu başlatılan yargı sürecinde karar dün açıklandı. Yargıtay Ceza Heyet Başkanı Hüseyin Besioğlu, üye Ahmet Kalkan ve Emine Dizdarlı huzurunda görüşülen istinaf duruşmalarının ardından açıklanan kararda, savcılığın verilen beraat kararlarının bozulması ve para cezasının azlığına yönelik istinaf başvurusunu değerlendirdikleri belirtildi. 

Kararı okuyan Yüksek Mahkeme Yargıcı Kalkan, “ Adam kaçırma”, “Şiddet tehdidi” ve “Ciddi darp” suçlardan yargılanan sanıklar Hakan Atıcı, Mustafa Arıoğlu, Zeki Özkan ve Serkan Bilgi’nin beraat ettiğini, diğer sanıklar Orhan Asiltürk, Metin Aydın, Önder Aslan ve Berat Gönen’in ise ciddi darp suçundan 2 bin TL para cezasına çarptırıldığını açıkladı. Kalkan, savcılığın beraat kararına yönelik itirazı değerlendirdiklerini, sanık Hakan Atıcı, Mustafa Arıoğlu, Zeki Özkan, Orhan Asiltürk, Metin Aydın, Önder Aslan ve Berat Gönen’in “Adam kaçırma” ve “Şiddet tehdidi ”suçlarını işlediğine dair iddia makamı tarafından yeteli kanıt sunulamadığını belirtti. 

Ceza tadil edildi

Kalkan, bu nedenle verilen beraat kararının doğru olduğunu ve savcılığın istinaf başvurusunu ret ettiklerini açıkladı. Kalkan, ciddi darp suçundan 2 bin TL para cezasına çarptırılan sanıklardan Orhan Asiltürk, Metin Aydın, Önder Aslan ve Berat Gönen hakkındaki kararın ise yanlış olduğunu ifade ederek, cezanın tadil edilmesi yönünde karar ürettiklerini belirtti. Kalkan, sanıkların almış oldukları para cezasını iptal edip 6 ay hapis cezası ile cezalandırmayı uygun bulduklarını açıkladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.