1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 6 AY SONRA YAKALANDI!
6 AY SONRA YAKALANDI!

6 AY SONRA YAKALANDI!

Göçmenköy bölgesinde 27 Mart sabahı Ekrem Şimşek Yılmaz ve Mustafa Gargınsu arasında çıkan kavgada Şimşek Yılmaz’ın, Mahmut İri’yi yaralanmasının ardından zanlı Şimşekyılmaz olaydan 6 ay sonra tespit edilerek dün yargı huzuruna çıkarıldı.

A+A-

Göçmenköy bölgesinde 27 Mart sabahı Ekrem Şimşekyılmaz ve Mustafa Gargınsu arasında çıkan kavgada Şimşek Yılmaz’ın, Mahmut İri’yi yaralanmasının ardından zanlı Şimşekyılmaz olaydan 6 ay sonra tespit edilerek dün yargı huzuruna çıkarıldı.

Abbas ELMAS

Mustafa Gargınsu isimli kişiyi 27 Mart tarihinde kanunsuz bıçakla yaraladığı iddiasıyla polis tarafından gözaltına alınan Ekrem Şimşekyılmaz, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak davaları görüşülünceye kadar teminata bağlandı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli polis memuru Hakan Özçürümez, zanlı Ekrem Şimşekyılmaz’ın 27 Mart 2013 tarihinde Lefkoşa’da meydana gelen “Yaralama, korkutmak amacıyla silah taşıma, kanunsuz bıçak taşıma ve ciddi darp” suçlarından methaldar olduğunu söyledi.

Hakan Özçürümez, söz konusu tarihte saat 02.30 sıralarında Lefkoşa Göçmenköy Rauf Denktaş Caddesi içerisinde zanlının aralarında çıkan kavgada tasarrufunda kanunsuz olarak bulundurduğu bıçağı Mustafa Gargınsu’ya doğru salladığı esnada kendilerini yatıştırmaya çalışan Mahmut İri’nin sol kol bileğini kesmek sureti ile 5 santim kesik oluşmasına sebep verip yaraladığını kaydetti.

Zanlının meseleyle ilgili olarak 22 Eylül’de tarihinde Lefkoşa bölgesinde tespit edilerek mahkeme emri gereği tutuklandığını aktaran polis, başlatılan soruşturma tamamlanış oluğuna dikkat çekerek, zanlının KKTC vatandaşı olduğunu ve davalarında hazır bulunabilmesi için mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlamasını talep etti.

Huzurundaki polis şahadetini ve zanlının itirazı olmamasını dikkate alan Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmetraşit, zanlının işlemiş olduğu suçun ciddiyetine dikkat çekerek, zanlının davalarında hazır bulunabilmesi maksadı ile yurt dışına çıkışının yasaklanması ve KKTC vatandaşı muteber bir kişinin 20 bin TL’lik kefalet senedi imzalaması şartıyla tutuksuz yargılanmasını emretti.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.