1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 6 AY ÜZERİNDE 5 ÇOCUK CESEDİ BULUNDU
6 AY ÜZERİNDE 5 ÇOCUK CESEDİ BULUNDU

6 AY ÜZERİNDE 5 ÇOCUK CESEDİ BULUNDU

Girne’de boş arazide ....

A+A-

Suna ERDEN

Alınan bir ihbar üzerine Girne’de boş arazide gömülü yasa dışı kürtajla alındığı öne sürülen 5 çocuk cesedi bulundu 

Girne’ye bağlı Çatalköy bölgesinde Hz.Ömer Türbesi yakınlarındaki boş arazide dün yasal olmayan yöntemlerle kürtaj edildiği öne sürülen 6 aylıktan yukarı 5 çocuk cesedi bulundu. Gömülü bulunan çocuk cesetlerinin, Girne’de faaliyet gösteren bir tüp bebek merkezine ait olduğu öğrenildi. Gömülü oldukları yerden çıkarılan çocuk cesetleri Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi morguna kaldırıldı. Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken tüp bebek merkezi sorumlularının ifadesine başvuruldu. Bulunan çocuk cesetlerine otopsi yapılacağı öğrenilirken, otopsi sonucuna göre işlem yapılacağı belirtildi.

OTOPSİ RAPORLARI İŞİN RENGİNİ DEĞİŞTİRİR

KKTC yasalarına göre, kürtaj 10 aya kadar yasal olurken, bulunan cesetlerin 6, 7 aylık bebekler olduğu öne sürüldü. Otopside yaşayan bir bebeğe müdahale edildiği kanıtlanırsa sorumlular hakkında “adam öldürme” suçu dâhil birçok suçlama getirilebileceği belirtildi. Olayla ilgili 4 kişinin polise çağrıldığı, ifadelerinin alındığı ancak otopsi raporundan sonra yasal işlemlerin başlatılacağı öğrenildi.

KKTC KÜRTAJ VE TÜP BEBEKTE CAZİBE MERKEZİ

Türkiye’de kürtajın ve donasyon, yani evli çiftlerin kendisine ait olmayan sperm ile tüp bebek yönteminin yasak olması KKTC’yi hem kürtaj hem de tüp bebek açısından cazip hale getiriyor. Birçok kişinin kürtaj olmak için KKTC’ye geldiği öne sürülürken dün saat 15.00 sıralarında bulunan çocuk cesetlerinin düşük mü kürtaj mı olduğu araştırılıyor.

Öte yandan KKTC’de yasalara göre, hamilelikte 10.haftaya kadar kürtaj yapılabiliyor. Kişi 18 yaşını doldurmuş ise kendi rızasıyla, doldurmamış ise vasisinin isteği ile istenmeyen gebeliği sonlandırabiliyor. Evli ise de kocasından izin gerekiyor. 10 haftayı geçen gebeliklerde tıbbi gereklilik varsa kürtaj için rapor gerekiyor.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum