1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 6 AYDA 6 OCAK SÖNDÜ!
6 AYDA 6 OCAK SÖNDÜ!

6 AYDA 6 OCAK SÖNDÜ!

Eylem yaptılar!

A+A-

Son dönemlerde artış gösteren ölümlü iş kazalarına tepki gösteren Gümrük Çalışanları Sendikası eylem yaptı

Hüseyin ÇİÇEK
 
Gümrük Çalışanları Sendikası (GÜÇ-SEN), son zamanlarda gerçekleşen ölümlü iş kazalarına tepki göstermek amacı ile dün Gazimağusa Serbest Liman bölgesinde kısa bir eylem yaptı. Konu hakkında basına bir açıklama yapan GÜÇ-SEN Başkanı Erol Emin, son 6 ay içerisinde 6 kişinin iş kazalarında yaşamını yitirdiğini söyleyerek, 6 tane ocağın söndüğünü ifade etti. 
Ekmek parası için sabah işe giden bir emekçinin akşam eve dönememesinin çok acı verici bir olay olduğunu anlatan Emin, iş kazalarının bir kader değil, güvencesiz çalıştırılmanın bir sonucu olduğunu söyledi. Emin, devletin artık bu duruma el atmasının gerektiğinin altını çizdi.
Erol Emin’in konuşmasının ardından GÜÇ-SEN adına Ertuğrul Toroslu basın bildirisini okudu, 10 Haziran 2015 tarihinde bir işçinin daha inşaatta çalıştığı esnada yaşamını yitirdiğini söyleyen Toroslu, bu acı olayın DEV-İŞ’in açıkladığı rakamlara göre henüz yarısını tamamladığımız bu yıl içerisinde yaşanan 6’ncı iş kazası olduğunu belirtti. Devletin icraatta görmezden gelerek patronların iki dudağı arasında bir yaşam sürmesine izin verdiği için işçilerin iş ve can güvenliğinden yoksun olarak çalıştırıldığını ve ölüme terkedildiğini savunan Toroslu, bu durumu işçi cinayeti olarak nitelendirdiklerini ifade etti.
Açıklamasında, “En ağır şartlarda görev yapan özel sektör çalışanları için çaba harcanmıyor. Her fırsatta emekçiden yana olduğunu dile getiren hükümet sermayeden yana tavır takınıyor” ifadesine yer veren Toroslu, hükümetin sanayi ve ticaret alanlarına verdiği teşvikleri, sağladığı yardımları eleştirdi.
Diyalog
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.