1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. 6. CUMHURİYET HALK DANSLARI ŞÖLENİ
6. CUMHURİYET HALK DANSLARI ŞÖLENİ

6. CUMHURİYET HALK DANSLARI ŞÖLENİ

6. Cumhuriyet Halk Dansları Şöleni başladı.

A+A-

GENÇLİK DAİRESİ “6. CUMHURİYET HALK DANSLARI ŞÖLENİ” BAŞLADI

Gençlik Dairesi’nin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 31. Kuruluş Yıldönümünde düzenlediği “6. Cumhuriyet Halk Dansları Şöleni” başladı.

Gençlik Dairesi’nden verilen bilgiye göre, şölen dün gece Lefkoşa Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı. Bu gece de devam edecek şölen, yarın yapılacak gösterilerle tamamlanacak.    

Gecenin açılışında konuşan Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu, katılımcı tüm gruplara teşekkür ederek, halk dansları camiasının çok büyük bir camia olduğunu vurguladı ve gençlerin böylesi faaliyetlere yönlenmesinin önemine dikkat çekti.

Tüm belediye, dernek, kurum ve kuruluş başkanlarını kutlayan Eroğlu, sanata, kültüre, spora yönlendirilen gençlerin kötü alışkanlıklara yönelmeyeceklerini belirtti.

Halk dansları camiası adına gerçekleştirilen çalışmalara da değinen Eroğlu, yeni bir uluslararası kuruluş olan ancak 75 ülkenin üyeliğinin bulunduğu “FIDAF” kurumuna Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adına delegelik aldıklarını belirterek, gençlerin yurt dışı açılımının bu anlamda başladığını dile getirdi.

Şölen, Kemi Asanov müzik grubunun müzik dinletisi ve Türkiye ile KKTC halk dansları ekiplerinin gösterileriyle son buldu.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.