1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 6 GÖSTERİCİ GÖZALTINDA
6 GÖSTERİCİ GÖZALTINDA

6 GÖSTERİCİ GÖZALTINDA

Soma’daki üzücü olayı protesto etmek için toplanan eylemciler, önce kendi aralarında daha sonra polisle tartışınca arbede yaşandı

A+A-

Manisa’nın Soma ilçesinde, maden ocağında meydana gelen yangında hayatını kaybeden işçiler için dün başkent Lefkoşa’da; Komünist Emek Hareketi, Dev-İş, BKP, TDP, YKP, Baraka, DKB, Pir Sultan Abdal, Mezopotamya GKSM örgütleri eylem yaptı. Soma’da maden ocağında meydana gelen olayın iş kazası değil, büyük bir katliam olduğunu iddia eden eylemciler, sloganlar atarak, pankartlarla Meclis önüne yürüdü.

Eylemciler, uzun bir süre ‘ katil devlet hesap verecek, maden işçisi yalnız değildir, polis simit sat onurlu yaşa’ sloganları attı.

Önce kendi aralarında sonra polisle tartıştılar

Eylemciler maden işçisini temsilen, vücudunu siyaha boyayarak, kazma ile eyleme katıldı. Komünist Emek Hareketi ile diğer gruplar arasında küçük bir tartışma yaşandı. Tartışmanın ardından bir grup eylemci, polis kordonuna yanaşarak polisi kışkırtıcı sloganlar attı. Polis her ne kadar soğukkanlı davransa da bazı eylemcilerin TC Elçiliği’nin bahçesine kömür atmasıyla, polisle eylemciler arasında arbede yaşandı. Polis, 6 göstericiyi gözaltına aldı.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.