1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 6 GÜN DAHA İÇERİDE!
6 GÜN DAHA İÇERİDE!

6 GÜN DAHA İÇERİDE!

İnternet üzerinden ülkemizde dolandırıcılık ...

A+A-

 

İnternet üzerinden şirketlerin mail yazışmalarını hackleyerek havale işlemlerini başka hesaplara yönlendiren zanlı 6 gün daha içeride

İnternet üzerinden yurt dışındaki şirketlerin mail yazışmalarını hackleyerek havale işlemlerini başka hesaplara yönlendirerek para çaldığı öne sürülen Nijeryalı Clifford Biokoro dün yeniden duruşmaya çıkarıldı. Soruşturma amaçlı 3 gündür poliste tutuklu kalan zanlı Lefkoşa’da mahkemeye çıkarılarak tutukluluk süresi uzatıldı. Şirketlerin elektronik posta adreslerini ele geçirerek havale edilen paraları KKTC’deki başka şahıslar adına aktaran ve şahısların banka hesaplarına gelen parayı çekip kendisine vermesini sağlayan ve bu iş için hesaplarını kullandığı kişilere komisyon verdiği öne sürülen zanlının 6 gün daha tutuklu kalmasına karar verildi.

Zanlı hakkındaki soruşturmanın devam ettiğini kaydeden polis, zanlının evinde bulunan bilgisayar, flash disk, USB bellek üzerinde araştırma yapıldığını, yapılan incelemede şirketler adına düzenlenmiş sahte sözleşmeler bulunduğunu söyledi. Polis, sözleşmelerdeki imzalar ile zanlının imzasının karşılaştırılacağını ifade ederek, soruşturmanın sürdüğünü, zanlıdan el yazısı örneği alınacağını belirtti ve zanlının tutukluluk süresinin uzatılmasını talep etti. Mahkeme hakkında soruşturma yürütülen zanlının 6 gün daha tutuklu kalmasına karar verdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.