1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 6 KİLOGRAM UYUŞTURUCU KAYIP!
6 KİLOGRAM UYUŞTURUCU KAYIP!

6 KİLOGRAM UYUŞTURUCU KAYIP!

Büyük uyuşturucu operasyonunda Gürkan Abaruz ve Cumali Ulusu Elidemir’in ardından Gökhan Abaruz da tutuklandı.

A+A-

Narkotik polisi, geçtiğimiz ay Ali Alevşimşek’in tasarrufunda ele geçirdiği uyuşturucuların üzerinde başka bir şahsın parmak izine rastlanması sonucu başlattığı geniş çaplı soruşturmada Gürkan Abaruz ve Cumali Ulusu Elidemir’in ardından Gökhan Abaruz da tutuklandı.

Narkotik ekibi, Ali Alevşimşek’in ifadesine göre kaybolan yaklaşık 6 kilo uyuşturucunun ele geçirilmesi için birçok bölgede aramalar gerçekleştirdiği öğrenilirken, mesele ile ilgili olarak tutuklanan zanlılar da dün mahkeme huzuruna çıkarılarak aleyhlerine 5 günlük ek tutukluluk emri alındı.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Banu Soyer’in huzurunda görüşülen ek tutukluluk duruşmasında iddia makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Hasan Çaltılı, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görev yapan Polis Memuru Mehmet Kutlu’yu tanık olarak dinletti.

Tanık polis, 20 Mart 2013 tarihinde Gazmağusa’da Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyon sonucu Ali Alevşimşek’in tasarrufunda toplamda 720 paket olmak üzere 2 kilo 349 gram 550 miligram sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde ele geçirildiğini söyledi.

Polis memuru, AliAlevşimşek’in tasarrufunda bulunan uyuşturucu maddelerin laboratuara gönderilerek parmak izi analizi yapıldığını ifade etti. Mehmet Kutlu, analiz sonucunda uyuşturucu maddeler üzerinde zanlı 1 Gürkan Abaruz’un parmak izine rastlandığını açıkladı. Kutlu, bu gelişmenin ardından 16 Nisan 2013 tarihinde cezaevinde bulunan AliAlevşimşek’in sorgulandığını bildirdi.

Tahkikat memuru, Ali Alevşimşek’in kendilerine verdiği ifadede, Mart 2013 tarihinde zanlı 1 Gürkan Abaruz ve zanlı 2 Cumali Ulusu Elidemir’in direktifi ile 2 bin 780 paket sentetik cannabionid türü uyuşturucunun sevkiyatını yaptığını itiraf ettiğini söyledi.

Alevşimşek’in ifadesinin devamında zanlı 1 Gürkan Abaruz’un kendisine 780 paket uyuşturucu verdiğini, daha sonra bu uyuşturucudan 50 paketini geri aldığını bildirdiğini kaydeden Mehmet Kutlu, zanlı 3 Gökhan Abaruz’un da söz konusu uyuşturucu ile bağlantısı olduğunu tespit ettiklerini açıkladı.

Ali Alevşimşek’in çok uzun bir ifade verdiğini, bu ifadede birçok isimden bahsettiğini anlatan Kutlu, bu isimlerle temasa geçip ifadelerini almaları gerektiğini bildirdi.

Yaklaşık 6 kilogram uyuşturucunun kayıp olduğunu ve nerede olduğu ile ilgili olarak da bazı bilgiler elde ettiklerini ifade eden tanık polis, bazı evlerde arama yapmaları gerektiğine dikkat çekerek, mahkemeden zanlılar aleyhine 8 günlük ek tutukluluk emri talep etti.

Savcı Hasan Çaltılı, bu süreyi 5 gün ile sınırlandırması üzerine Yargıç Banu Soyer, zanlıların beşer gün daha poliste tutuklu kalmalarını emretti.

 

Kaynak: Kıbrıs

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.