1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 6 KİLONUN SAHİBİ HÂLÂ YAKALANAMADI
6 KİLONUN SAHİBİ HÂLÂ YAKALANAMADI

6 KİLONUN SAHİBİ HÂLÂ YAKALANAMADI

6 kilonun sahibi hâlâ yakalanamadı

A+A-

Ercan’da ele geçen 6 kiloluk uyuşturucuyla bağlantılı olarak yakalanan, 7 zanlıdan 4’ünün suçsuz olduğu anlaşıldı, üç zanlı ise teminata bağlandı
 
DÖRDÜ SERBEST, ÜÇÜ TEMİNATA BAĞLANDI…Uyuşturucuyu ithal eden M.A.Y., halen yakalanamazken, Labaran İsiaku (E-29), Aliyu Yandi Ahmad (E-29) ve Sabrina Said Ahmet ileride yargılanmak üzere teminata bağlanarak serbest bırakıldı. Daha önce tutuklananlardan Muhammet Ahmad İbrahim, Hassan Saidu, Aminu Muhammed Ahmed ve Umar İbrahim, suçsuz oldukları anlaşılarak salıverildi.

Emine UYSAL

Ercan Devlet Havaalanı’ndan KKTC’ye giriş yapan Nijeryalı öğrencinin kaybolan ve bir süre sonra bulunan iki valizinden yaklaşık 6 kilo esrar çıkmasıyla ilgili tutuklanan 7 zanlıdan 4’ünün suçsuz olduğu anlaşıldı, üç zanlı ise dün teminata bağlandı ancak uyuşturucuyu ithal eden M.A.Y. halen bulunamadı.

“Kanunsuz uyuşturucu madde (hintkeneviri) ithal ve tasarrufu”, “Suç ortağı” meselesiyle ilgili olarak tutuklanan Nijerya uyruklu Labaran İsiaku (E-29), Aliyu Yandi Ahmad (E-29) Sabrina Said Ahmet, teminat duruşmasına çıkarıldı.

Olayla ilgili tutuklanan Muhammet Ahmad İbrahim, Hassan Saidu, Aminu Muhammed Ahmed ve Umar İbrahim, suçsuz oldukları anlaşılarak, serbest bırakıldı.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu’nun huzurunda görüşülen teminat duruşmasında, KKTC Başsavcılığı adına Savcı Yardımcısı Hasan Boşnak, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görev yapan Polis Çavuşu Ali Gürkut’u tanık olarak dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Gürkut, 9 Temmuz günü, Ercan Devlet Havalimanı’ndan KKTC'ye giriş yapan Nijerya uyruklu M.A.Y.’nin, havaalanında kayıp eşya bölümüne kendisine ait olan iki adet yolcu bagajının kaybolduğunu bildirdiğini anımsattı.

M.A.Y.’nin, 10 Temmuz’da havaalanına ulaşan iki adet bagajını almak için havaalanına gittiğini ve gümrük görevlisi tarafından valizler açıldığı esnada, iki erkek zanlının yardımıyla olay yerinden kaçtığını anlattı.

Polis Çavuşu Ali Gürkut, bavullar içerisinde yapılan kapsamlı kontrolde, naylon poşet ve koli bandı ile sarılı toplam 12 paketten oluşan 5 kilo 834 gram 790 miligram ağırlığında “hintkeneviri” türü uyuşturucu madde bulunduğunu kaydetti.

Gürkut, zanlılar Labaran İsiaku ve Aliyu Yandi Ahmad’in 11 Temmuz’da, zanlı Sabrina Said Ahmed’in 12 Temmuzda tutuklandığını belirtti.

Gürkut, Sabrina Said Ahmet’in uyuşturucu ile ilgili arandığını bildiği M.A.Y ile birlikte kaldığını ve saklanmasına yardımcı olduğunun tespit edildiğini kaydetti.

İşlenen suçun ciddiyetine vurgu yapan Gürkut, iki zanlının Nijerya, zanlı Sabrina Said Ahmed’in Tanzanya vatandaşı ve üniversite öğrencisi olduklarına değinip, zanlıların mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmasını talep etti.

Gürkut, aranan şahsın yakalanması için çalışmaların sürdüğüne dikkat çekti.

Zanlıların avukatları Erdaş Erbilen ile Ramadan Sanıvar, zanlıların olayla alakaları olmadığını savundu.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, zanlıların yurtdışı çıkışını yasaklayarak, seyahat belgelerini polise teslim etmelerine zanlılar Labaran İsiaku ve Aliyu Yandi Ahmad’in 10 bin TL nakdi teminat yatırması, haftada 4 gün polise ispat-ı vücutta bulunmasına emir verdi.

Yargıç Avcıoğlu, Sabrina Said Ahmet’in ise 2 bin TL nakdi teminat yatırması ve haftada 2 gün polise ispat-ı vücutta bulunması karşılığında tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.

Kıbrıs

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.