1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “6 MEVSİM GEÇTİ”
“6 MEVSİM GEÇTİ”

“6 MEVSİM GEÇTİ”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, bugün sanatçılar; Yıltan Taşçı, Mustafa Evirgen ve Mehmet Kansu’yu kabul etti;

A+A-

 

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, bugün sanatçılar; Yıltan Taşçı, Mustafa Evirgen ve Mehmet Kansu’yu kabul etti.

Sanatçılar, Başbakan Yorgancıoğlu’na “6 Mevsim Geçti” isimli kitabı sundu.

Yıltan Taşçı, Mehmet Kansu’nun 55 yıldır edebiyata katkı koyduğunu söyleyerek, “Biz kendi aramızda bu yılı Mehmet Kansu yılı ilan ettik. Bu kitap da bu amaçla hazırlandı” dedi.

Taşçı, kitabın, Kansu’nun haikuları ile beş fotoğraf sanatçısının fotoğraflarından oluştuğunu ve hem Türkçe hem de İngilizce dilinde basıldığını ifade etti.

Kansu ise, kitabı Yorgancıoğlu’na takdim ederek, şiirlerini doğadan esinlenerek yazdığını, kitapta ödüllü fotoğrafların yer aldığını belirtti. Kansu, iki dilde yayınlanan kitabın, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarına katılmak üzere adaya gelecek olan yabancı misafirlere hediye edilebileceğini söyledi.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da sanatçıların ülke edebiyatına katkı koymasının çok önemli olduğunu belirterek, çalışmaların devamlı olması gerektiğini kaydetti.

Yorgancıoğlu, Kıbrıslı Türklerin, geleneklerinin, alışkanlıklarının, kültürünün geleceğe taşınmasında sanat ve edebiyatın önemli bir yeri bulunduğunu vurguladı. Yorgancıoğlu, kitabın yabancı misafirlere hediye edilmesinin akılcı bir fikir olduğunu kaydetti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.