1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. 6 milyonluk hesabı çalındı
6 milyonluk hesabı çalındı

6 milyonluk hesabı çalındı

6 milyonluk hesabı çalındı

A+A-

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün resmi Twitter hesabı hack'lendi. Saat 12:30 sularında hack'lenen hesap 2 saat sonra hacker'ların elinden alındı.

6 milyon 280 bin takipçisi olan hesabı hackleyen grup, bazı mesaj ve fotoğraflar paylaştı.

Abdullah Gül'ün hesabı bir süre sonra normale döndü. Ancak Gül'ün hesabı bir kez daha hacklendi ve yeni paylaşımlarda bulunuldu.

28652877.jpg

HESABI HACK'LENDİ TAKİPÇİLERİ ARTTI

Gül'ün Twitter hesabının hack'lenmesiyle takipçi sayısında da artış yaşandı. 6 milyon 280 bin takipçili hesap kısa sürede bin takipçi kazandı. Hacker'ların attığı tweet'ler de yüzlerce retweet ve 'favori' alıyor. 6.28 Mn yazan takipçi sayısına fare imlecini yaklaştırdığınızda ayrıntılı rakama ulaşabiliyorsunuz. Sayfayı her yeniden yüklediğinizde takipçi sayısının arttığını fark edeceksiniz.

28653287.jpg

ONAYLANMIŞ HESAP NASIL ÇALINIYOR

Hesaplar onaylanmış da olsa çalınabiliyor. Onaylanmış hesabın diğer hesaplara göre farkına gelince;

Onaylama, şu anda Twitter'daki önemli kişilerin ve markaların kimliklerinin doğruluğunu oluşturmak için kullanılıyor. Kullanıcıların aradıkları kişileri bulmalarını kolaylaştırmak için Twitter düzenli aralıklarla hesapları onaylar. Müzik, sinema, moda, yönetim, politika, din, gazetecilik, medya, spor, iş dünyası ve diğer temel ilgi alanlarında çok aranan kullanıcılara odaklanır. Onaylamanın, takipçi ya da Tweet sayısını etkileyen bir faktör değil.

Normal kullanıcılardan gelen onaylama istekleri kabul edilmez. Twitter hesabı onay için belirlenen niteliklere uygunsa, ilerleyen dönemlerde onaylanmış hesaba dönüşebiliyor.

ONAYLANMIŞ HESAPLAR ARTI OLARAK KULLANICILARA NE SUNUYOR

Twitter'dan konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle;

"Bildirimler sayfasındaki filtreler onaylanmış hesap sahiplerinin Bildirimler ve Bahsedenler'i dört farklı şekilde görüntülemesini sağlar: Tümü (varsayılan), Filtrelenmiş, Takip ettiğiniz onaylanmış hesaplar, Takip ettiğiniz kişiler.
Onaylanmış hesapların profil sayfalarını ziyaret edenler iki zaman akışı seçeneğinden birini belirleyebilir: Yanıtlar olmadan veya Tümü. Yanıtlar olmadan, varsayılan ayardır, hayranlara veya takipçilere direkt @yanıtlar olmayan Tweetleri gösterir. Tümü, @yanıtlar dahil olmak üzere her Tweet'i görüntüler.

Onaylanmış hesap sahiplerinin Tweet etkileşimi ve takipçiler hakkındaki veriler ve özellikler dahil olmak üzere hesap istatistiklerine erişimi vardır."

DHA

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.