1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 6 NOKTADA DÜZELTMELER YAPILDI. 7 NOKTA DAHA VAR
6 NOKTADA DÜZELTMELER YAPILDI. 7 NOKTA DAHA VAR

6 NOKTADA DÜZELTMELER YAPILDI. 7 NOKTA DAHA VAR

Meydana gelen çöküntü ve şişmeler;

A+A-

Lefkoşa-Gazimağusa anayolu üzerinde meydana gelen  çöküntü ve şişmeler tamir ediliyor.

Pirhan-Gazimağusa arasında 28 kilometrelik şeritte,  5 bin 880 metre kare yol tamiri gerçekleştiriliyor.

3 gündür devam eden çalışmalarda bugüne kadar 6 noktada düzeltmeler yapıldı. 7 noktada daha gerçekleştirilecek olan deformasyon tamir çalışmalarının önümüzdeki hafta sonunda tamamlanması hedefleniyor.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif çalışmalarla ilgili olara Mutluyaka kavşağında incelemelerde bulundu, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

KAŞİF

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, uzun zamandır şikayet konusu olan Lefkoşa-Gazimağusa arasındaki ondülasyonların (yol zemininde kaldırabileceğinden fazla yükten kaynaklı  şişme ve çöküntü) yapımına başlandığını, ancak bu sabah saatlerindeki yoğun sis nedeniyle iş makinelerinin araziye çıkamadığını ve Mutluyaka kavşağında bekletildiğini söyledi.

Bakan Kaşif, kazaların olmaması için teknik  mühendislik yönünden üzerlerine düşen görevleri yerine getirdiklerini söyledi.
Kaşif, öndülasyonalrın yapılmasının mühendisliğin düzeltilmesi olduğunu ifade ederek, bu çalışmaların diğer yolarda da yapılacağını söyledi.

Haspolat-Hamitköy arasındaki bariyer çalışmalarının bu günlerde tamamlanacağını ve öndülasyonlarının da yapılacağını kaydeden Kaşif, Alayköy’den Güzelyurt’a kadar orta bariyerlerin yapımıyla ,ilgili projenin hazırlandığını ve ihaleye çıkılacağını, aynı güzergahta ışıklandırmanın da yapılacağını kaydetti.

Kaşif bu çalışmaların ardından diğer bütün yolların gözden geçirileceğini, Ercan-İskele yolunda bayağı çökmeler olduğunu, bu yolun da gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Kaşif, Değirmenlik-Girne yolu ile Lefkoşa-Girne yolu Boğaz bölümündeki öndülasyonların da yapılacağını söyleyerek, yollardaki seyahatin güvenliği açısından  gerekenleri yapmakta olduklarını vurguladı.

ERDURAN

Karayolları Dairesi Müdürü Hasan Nihat Erduran da öndülasyonların yapımıyla ilgili teknik bilgi verdi.

Erduran, ana arterlerdeki arızaları tamir etmenin süreklilik arz eden bir durum olduğunu belirtti.

Erduran, Pirhan-Gazimağusa arasında yaptıkları düzeltmenin  28  kilometrelik yoldaki 5 bin 880 metre kareyi kapsayan bir çalışma olduğunu, ağır vasıtaların aşırı yük deformasyonlarının giderildiğini söyledi.

Bundan sonraki aşamada Değirmenlik yolunu hedeflediklerini ifade eden Erduran,  kamyonlarda tartım yapılarak yolların aşırı yüklü kamyonlara karşı korunması gerektiğinin altını çizdi.

Erduran,  yol kenarlarındaki reklamların  trafik yol güvenliğini tehlikeye sokmaması gerektiğini kaydederek, belediyelerin yasal olmayan reklam tabelalarını  sökmesi gerektiğine dikkat çekti.

Erduran, ilan ve reklamlardaki küçük rakam ve yazıların dikkati dağıttığını da sözlerine ekledi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.