1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 6. ÖZTAN ÖZATAY FOTOĞRAF YARIŞMASI SERGİSİ AÇILDI
6. ÖZTAN ÖZATAY FOTOĞRAF YARIŞMASI SERGİSİ AÇILDI

6. ÖZTAN ÖZATAY FOTOĞRAF YARIŞMASI SERGİSİ AÇILDI

Merhum Öztan Özatay anısına bu yıl altıncısı düzenlenen Öztan Özatay Fotoğraf Yarışması’na katılan fotoğrafların sergilendiği AKM’deki sergi dün gece açıldı;

A+A-

Merhum Öztan Özatay anısına bu yıl altıncısı düzenlenen Öztan Özatay Fotoğraf Yarışması’na katılan fotoğrafların sergilendiği AKM’deki sergi dün gece açıldı.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun da katıldığı açılışta 6. Öztan Özatay Fotoğraf Yarışması Sergisi’nde dereceye girenlere ödülleri takdim edildi; katkı koyanlara da plaket verildi.

29 Mart’a kadar açık kalacak sergi,  perşembe günü hariç hafta içi her gün 08.00 – 15.30, perşembe günü 08.00 -18.00 ve cumartesi günleri ise 08.00–13.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Öztan Özatay Fotoğraf Yarışması Organizatörü Buket Özatay, açılış öncesi yaptığı konuşmada, yarışmaya katılanların makbuz karşılığı Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı’na 15 TL bağışta bulunduğunu ifade etti.

Özatay, sergide yer alan fotoğrafların satışının da yapılacağını belirterek, fotoğrafların üzerinde yazan ücretin yarısının fotoğraf sahibine, diğer yarısının ise Kemal Saraçoğlu Vakfı’na bağışlanacağını söyledi.

Üç dalda düzenlenen yarışmaya 99 fotoğraf sanatçısının 986 fotoğrafla katıldığını belirten Özatay, bugünkü sergide 55 kişinin 153 eserinin sergilendiğini belirtti.

Özatay, sergi hakkında da bilgi vererek,  Türkiye’de de gerçekleştirecek serginin, sponsor bulunması halinde Avrupa’ya da taşınacağını söyledi.

Öztan Özatay, sergiye katılan ve kendilerine destek veren herkese teşekkür etti. Özatay, katılımcılardan toplanan bağış çekini vakıf yetkilisi Nüket Gündüz’e sundu.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da açılışta yaptığı konuşmada, yarışmanın ülkedeki fotoğraf sanatına büyük katkısı olduğuna dikkat çekti. Eroğlu, ödül almanın ötesinde yarışmalara katılmanın da önemli olduğunu belirtti.

Eroğlu, fotoğraf sanatına gönül veren herkese başarılar dileyerek, bu etkinliğin sosyal sorumluluk noktasında da büyük önemi olduğunu anımsattı.

LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu ise, Özatay’ın hayatını anlatarak, sevenlerinin ve ailesinin düzenlediği anlamlı etkinliklerle Özatay’ı yaşatmaya devam ettiğini söyledi.

Öztan Özatay Fotoğraf Yarışması Sergisi’nin sosyal sorumluluk içeren bir etkinlik olarak her geçen yıl etkisinin daha da arttığını ifade eden Fellahoğlu, sergiye katkı koyan herkese başarılar diledi.

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli de, Özatay’ın iz bırakmayı başaran kişilerden olduğunu ve bu mirası ailesinin yaşatmaya devam ettiğini belirtti.

Belediye başkanı olarak sorumluluklarını farkında olduğunu ifade eden Benli, toplumun ihtiyacı olan sanat çalışmalarına katkılarının artarak devam edeceğini kaydetti.

Benli, Kıbrıs Türk toplumunun yetenekli insanlarının hak ettikleri şekilde yurt dışına taşınması için de katkı yapacaklarının sözünü verdi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.